Uskoro asfalt na Banjskom čamcu

Priboj – Žitelji pribojskog prigradskog naselja Banjski čamac, uskoro će moći da odahnu. Glavna saobraćajnica, koja prolazi kroz ovo mesto, ovog proleća, biće sanirana i presvučena asfaltom.

Foto: Opština Priboj

Pored meštana ovog prigradskog naselja, ovaj deo puta koristi se i kao prilaz gradskom groblju u Dobrilovićima, ali i prilaz do svojih domaćinstava za  žitelje sela i zaseoka prema Lisoj steni, sve do Pribojskih Goleša. 

Problem  je nastao pre koju godinu, podizanja nivoa  puta i zaštite plavljenja od reke Lim, kao i korišćenjem ulice za  teretni transport, dok su trajali radovi na izgradnji hidrocentrale, upravo na ovoj lokaciji.

Opština Priboj, raspisala je javnu nabavku  za asfaltiranje dela ovog putnog pravca, otvaranje ponuda je 1.aprila, kada bi trebalo da se izabere i izvođač radova.

U pitanju je deo ulice Dragoljuba Savića, dužine oko 1,5 kilometara, od raskrsnice sa ulicom koja vodi u Čitluk iz Naselja, do Grabovačkog potoka na drugoj strani. Ulica će biti širine 3 metra, procenjena vrednost radova je 9 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva je, planom u Budžetu za ovu godinu, obezbedila Opština Priboj.

Radovi na asfaltiranju oštećenog dela ulice na Banjskom čamcu, očekuju se odmah nakon sprovedene tenderske procedure.

PP Media