Usvojen budžet, najviše novca za investicije

Prijepolje – Na današnjoj sednici usvojen je budžet za narednu godinu u iznosu od 1,55 milijardi dinara. Najviše novca opredeljeno je za investicije 560 miliona dinara, dok je za poljoprivredu izdvojeno 27 miliona što je za sedam miliona dinara više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Usvojen budžet za 2021. godinu

„Pokušali smo da većinu putnih pravac stavimo u budžet, jer smatramo da ćemo imati realna sredstva za njegovo izvršenje, jer mnogo poreza nije naplaćeno u protekloj godini i deceniji. Očekujemo da taj poreski priliv može biti preko sto miliona. Bitno je napomenuti da smo ovaj budžet pravili sa svim političkim akterima na sceni, kod nas u Prijepolju i možda je ovo prvi put da se na ovaj način razmišlja o budžetu. Dotakli smo se pitanja koje ćemo rešiti u narednim godinama, kao što je gasovod ali i brzi putevi” naveo je Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje.

Nakon današnje sednice uočljivo je da će jedina opoziciona partija u parlamentu biti Stranka demokratske akcije Sandžaka.

„U narednom periodu mi ćemo biti opozicija u lokalnom parlamentu. Danas smo videli da u Prijepolju deluje jedna nova koalicija sačinjena od svih drugih političkioh stranaka, koje su dobile mandate u lokalnoj skupštini. Što se tiče samog budžeta, imam nekoliko zamerki, on je pre svega nerealan. Tako da današnji spisak putnih pravaca i ostalih stvari koje ste pomenuli u budžetu, po meni predstavlja jedan spisak lepih želja”, naveo je odbornbik opozicione SDA Sandžaka Edib Кajević.

GZS i PP Media