Vanredna situacija uvedena zbog ujeda pasa lutalica u Prijepolju trajala od ručka do večere

Prijepolje – Vanredna situacija u opštini Prijepolje koja je proglašena u petak oko 13 časova, zbog učestalih napada pasa lutalica na građane, ukinuta je istog dana svega nekoliko sati nakon njenog uvođenja.

Vanredna situacija zbog ujeda pasa lutalica u Prijepolju trajala od ručka do večere, foto: A.Rovčanin

U šturom obaveštenju na zvaničnoj fejsbuk stranici Opštine Prijepolje navedeno je da je Opštinski Štab za vanredne situacije na vanrednoj sednici doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Prijepolje usled napada agresivnih pasa lutalica.

Takođe, stoji i da se predsednik opštine Prijepolje obratio zahtevom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektoru za vanredne situacije sa molbom za rešavanje ovog problema.

Očigledno je da postoji  dobra volja kod čelnika lokalne vlasti da se počne sa rešavanjem nagomilanih problema u opštini Prijepolje,  međutim ovako ishitrene odluke, koje traju od ručka do večere, građani na društvenim mrežama komentarišu sa podsmehom dovodeći u pitanje znanje i odnos nosilaca vlasti prema funkciji koju obavljaju.

Inače, u Prijepolju su za manje od dva meseca, proglašene tri vanredne situacije. Prve dve, zbog epidemije korona virusa i obilnih snežnih padavina su i dalje na snazi, a treća vanredna situacija proglašena zbog učestalih ujeda pasa lutalica ukinuta je svega nekoliko sati nakon donošenja.

PP Media