Vasiljević: Ljudi koji su proneverili milione, sada koriste muku meštana Božetića da dobiju političke poene

Nova Varoš – Meštani novovaroškog sela Božetići već decenijama imaju problem sa vodosnabdevanjem. Najteža situacija je preko leta, jer u svakom domaćinstvu se nalazi veliki broj grla stoke koju nemaju da napoje.

Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš, foto: Rina

Vodovod je trebalo da dobiju do kraja ove godine, a kad voda nije potekla sa slavina odlučili su se na miran protest kako bi još jednom od nadležnih potražili neophodne odgovore.

– Skup je održan iz nužde, kako bi konačno saznali kad će biti gotov vodovod koji bi nas sve spasio. Ovo je jedan od najbogatijih stočarskih krajeva, sa nekoliko hiljada grla stoke i jasno je koliko je voda neophodna. Rečeno nam je da je korona usporila radove, što naravno razumemo jer je teška godina iza svih nas, ali je neophodno i rešavanje ovog našeg velikog problema. Velika je muka, naročito kad su ovako visoke temperature – izjavio je Slobodan Popović predsednik Mesne zajednice Božetići.

Meštane je saslušao predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, ističući da je izgradnja vodovoda u selu Božetići jedan od prioritenih, ali i najzahtevnijih projekata.

Foto: A.Rovčanin

– Na njegovu realizaciju se čeka duže od pedeset godina. Radovi se odvijaju sa zakašnjenjem jer je epidemija korona virusa usporila mnoge projekte, pa tako i ovaj. Plan je da konačno bude sve gotovo do jeseni sledeće godine, a tokom narednih nekoliko dana dobićemo 20 miliona dinara za realizaciju, a potom kako budu tekli radovi i ostatak novca – izjavio je za RINU Vasiljević.

On dodaje da je svima jasno koliko je važno da se ovaj problem  što pre reši za doborbit svih, jer tu žive vredni stočari koji jačaju srpsku poljoprovredu i dobri uslovi za njihovu proizvodnju su neophodni.

„Zamolili smo ih za razumevanje, jer nam je svima u interesu da svi meštani Božetića dobiju vodu. Sve ovo je pokušaj nemoćnih lokalnih opozicionih lidera, da bes i muku naroda koji traju pola veka iskoriste za svoje političke poene. Pogotovo što znamo da se radi o ljudima koji su proneverili milione dinara iz budžeta novovaroške opštine u prethodnom periodu“, kaže Vailjević.

Do sada je urađeno dva i po kilometra cevovoda, a radovi koji se izvode su izuzetno teški i sporo se odvijaju. Ukupna vrednost projekta je oko 120 miliona dinara. Tokom naredne sedmice biće raspisana javna nabavka za odabir izvođača radova na projektu izgradnje vodovoda Ćurčića vrelo.

Rina i PP Media