Velika borba na sportskim terenima Prijepolja

Na više sportskih terena u Prijepolju u subotu, 28. maja, vrvelo je kao u košnici – osnovci su se takmičili u devet sportskih disciplina i plasirali se na državno finale SIM Srbija.
Prijepolje je još jednom dokazalo da je grad koji neguje sportski duh – gotovo 1.000 školaraca nadmetalo se na Sportskim igrama mladih, pokazavši koliko su privrženi zdravom životu, druženju i fer-pleju.
Ako je suditi po onome što su pokazali na teniskom terenu, Mia Peković i Emil Kučević su buduće zvezde našeg „belog sporta“.
U malom fudbalu pobedila je ekipa „Polimlje 2“.
Takmičenje u rukometu bilo je pravi izazov za školarce. Najbolje rezultate ostvarile su devojčice iz Prijepolja i dečaci iz ekipe „Zlatar – Nova Varoš“.
U odbojci su dominirali mali sportisti iz Bostana i devojčice iz „Bambi voleja“, dok su u istom sportu ali na pesku pobedu odnele devojčice iz ekipe „Zlatar – Nova Varoš“ i dečaci iz ekipe „Putevi“ iz Prijepolja.
„Između dve vatre“, najomiljeniji sport generacija koje rastu, okupio je decu različitog uzrasta. U kategoriji mališana rođenih 2005. i mlađi pobedili su „Poletarci“, a u kategoriji dece rođene 2007. godine (i mlađi) najbolja je bila ekipa „Crni pojas“.
Iako su svoju ekipu nazvale „Sa pola snage“, devojčice koje su se takmičile u uličnom basketu pokazale su da su najbolje u ovom sportu, dok su u istoj disciplini najbolji bili dečaci iz ekipe „Zlatar – Nova Varoš“.
Najbolji mali šahisti u Prijepolju bili su Danijela Kovačević i Radenko Ninčić, dok su u stonom tenisu briljirali Jelena Basarić iz Nove Varoši i Muamer Trnčić iz Brodareva.
Čestitamo svim mališanima koji su učestvovali na Sportskim igrama mladih u Prijepolju, a najbolje među najboljima očekujemo krajem jula na državnom prvenstvu u Beogradu, gde će se sa svojim vršnjacima iz drugih gradova Srbije takmičiti za odlazak na međunarodno finale Igara u Split!
PP Media