Veliko interesovanje Prijepoljaca za izložbom o Nikoli Tesli

Prijepolje – Putujućа izložba „Nikola Tesla – U svom i našem vremenu“, koja je otvorena pre sedam dana u Muzeju u Prijepolju, u prisustvu velikog broja građana, idalje privlači pažnju žitelja grada na Limu. Izložba posvećena Nikoli Tesli postavljena je u dve galerije a sastoji se od izložbenih vizuala, ekponata i radnih modela.

Veliko interesovanje prijepoljskih đaka za izložbom o Nikoli Tesli, foto: Muzej Prijepolje

Poslednjih dana Muzej, i postavku posvećenu Nikoli Tesli obilaze i razgledaju učenici prijepoljskih škola. Prvo su učenici, više odeljenja, Osnovne škole Vladimir Perić Valter obišli izložbu, potom i osnovci iz škole u Ivanju, a narednih dana očekuje se dolazak srednjoškolaca.

Foto: Muzej Prijepolje

Prema rečima direktora Muzeja, Asima Bećirovića, poziv da posete izložbu upućen je na adrese svih škola u Prijepolju, i susednim opštinama.

– Izložba posvećena Nikoli Tesli izazvala je veliko interesovanje posetilaca,  kao što smo i očekivali. Ovo je jedna od najznačajnih izložbi koju je Muzej u Prijepolju organizovao u svom tridesetogodišnjem postojanju. Muzej Nikole Tesle veoma retko izlaže u Srbiji i njegove putujeće izložbe su uglavnom u inostranstvu. Nekada je u planu Gimnazije bilo da učenici posete Muzej Nikole Tesle u Beogradu, a sada đaci besplano mogu da pogledaju izložbu u našem Muzeju – kazao je direktor Bićirović.

Foto: Muzej Prijepolje

Inače, Muzej Nikole Tesle u Beogradu je trenutno najposećeniji muzej u Srbiji. I pored aktivne izlagačke delatnosti širom sveta, u Španiji, Italiji, Rusiji, Belorusiji, Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Grčkoj, Japanu, Kini, Argentini, Paragvaju, na Kipru i u drugim državama, stručni muzejski tim stiže da i na našim prostorima promoviše život i delo srpskog velikana nauke. Postavka je pre Prijepolja bila izložena u Barseloni, a nakon Prijepolja seli se u Ženevu.

PP Media