Veliko interesovanje za koncert kraljice sevdalinki Amire Medunjanin u Novoj Varoši

Nova Varoš – Svetski priznata izvođačica sevdalinki i tradicionala sa balkanskih prostora Amira Medunjanin održaće u ponedeljak 7. marta (20 sati) koncert u Domu kulture, za koji u Novoj Varoši vlada veliko interesovanje. Cena karte je 700 dinara što je više nego duplo niže od cena ulaznice za njene druge nastupe.

-Parter je ‘planuo’ za svega par dana, a sada su u prodaji ulaznice za mesta na balkonu – kažu u Domu kulture.

Biće to prvi susret Amire Medunjanin sa publikom u Novoj Varoši. A gde god gostuje premijerno, kraljica sevdalinki sprema poseban repertoar. Кako se najavljuje, dominiraće starogradske pesme i sevdalinke , ali u posebnoj muzičkoj obradi.

-Sve pesme koje obrađujem su univerzalno lijepe. Različiti aranžmani im daju malo boje, a da ne remete svu ljepotu sevdaha. Sve, ipak, zavisi od publike. Srce mi je zadovoljeno i ispunjeno onda kada pjevamo zajedno – pred svaki koncert voli da istakne Amira Medunjanin.

Bosansko-hercegovačka umetnica , ove godine obeležava 18 godina muzičkog stvaralaštva. Do sada je objavila šest albuma. Najveći uspeh postigao je album „Damar“, koji je uvršten u 40 najboljih na svetu u 2016-toj.

Inače, ulaznice za koncert Amire Medunjanin u Novoj Varoši su subvencionisane povodom manifestacije „Dani kulture“, koji se nakon mesec dana trajanja, završavaju nastupom ove vrsne umetnice i njenog instrumentalnog sastava.

Varoške novine i PP Media