Vlada Srbije sufinansira izgradnju vodovoda u naselju Ravne

Prijepolje – Vlada Srbije sufinansiraće sa 16,3 miliona dinara izgradnju vodovoda u prijepoljskom naselju Ravne čime će biti rešen decenijski problem za oko 200 domaćinstava ovog dela preijepoljske opštine. Ugovor o sufinansiranju radova danas su u Prijepolju potpisali predsednik opštine Drago Popadić i ministar bez portfelja u Vladi RS zadužen za ravnomerni evropski razvoj Edin Đerlek.

Foto: A.Rovčanin

-Građani su dugo godina čekali da dobiju ispravnu vodu za piće, a to  je preko 200 domaćinstava na tom potezu.Opština će izdvojili sedam ipo do osam miliona dinara kako bi rešili višedecenijski problem vodovoda u Ravni, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

On je dodao da će na ovaj način, pored snabdevanja zdravom pijaćom vodom, zahvaljujući sredstvima Vlade RS biti rešena i dva seoska vodovoda . Ukupna procenjena vrednost  investicije je oko 25 miliona dinara, a do kraja godine će trajati radovi.

Foto: A.Rovčanin

-Realizacijom Projekta  koji sufinansira Vlada Srbije rešiće se višedecenijski problem meštana u višim delovima naselja koji će stvoriti preduslove za izgradnju vodovodne mreže u nižim delovima  ovog naselja gde se nalaze mnogobrojne firme i zanatlije i time unaprediti kvalitet života meštana ovog kraja kao i njihovo poslovanje i ubrzati razvoj preduzetničkog sektora. Ugovor koji smo danas potpisali  o sufinasiranju unapređenja  komunalne infrastrukture u Prijepolju još jednom pokazuje da država brine o svakom delu Srbije, ne praznim obećanjima već konkretnim projektima koji su građanima na korist – rekao je ministar bez portfelja u Vladi RS zadužen za ravnomerni evropski razvoj Edin Đerlek. On je dodao da Ministarstvo realizuje 31 projekat u Srbiji.

Inače, reč je višoj koti gde su žitelji ovog naselja imali problema u toku letnjih meseci u snabdevanju pijaćom vodom.

PP Media i GZS