Vladika mileševski Atanasije čestitao Božić i pozvao na život u slozi i ljubavi

Prijepolje – Tradicionalnim pozdravom “Hristos se rodi – Vaistinu se rodi” vladika mileševski Atanasije čestitao je Božić svim pravoslavnim vernicima ističući da u pravo vreme dočekujemo nebeskog gosta. On je poručio da na Božić obnavljamo lični susret sa Bogom, učvršćujemo ga i nastavljamo da živimo sa njime. Vladika je pozvao na život u slozi i ljubavi, koji, kako je naveo, za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

Vladika mileševski Atanasije, foto: A.Rovčanin

Vladika mileševski Atanasije u Božićnoj poslanici naveo je, da je Božić dan u godini kada najveći deo sebe posvećujemo Bogu i jedni drugima. On je poručio da se na Božić susreću Bog i čovek i nastavljaju da žive zajedno.

Čestitajući Božić svima, vladika je naglasio da želi da radost Božića osete svi u svojim domovima, hramovima i na svakom mestu gde ljudi žive.

– Čestitam Božić i onima koji su usamljeni u svojim domovima, onima koji imaju svoju decu daleko od svojih kuća, i starima i mladima, tek rođenim koji se spremaju da junački zakorače u život. Sve pozdravljam radosnim hrišćanskim pozdravom Hristos se rodi – Vaistinu se rodi – istakao je vladika Atanasije.

On je poručio da ima želju da nastavimo da živimo novim stilom života, koji je gospod Bog započeo i koji podržava, a to je život u slozi i ljubavi, koji za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

PP Media