Vučić: Putevi će dodatno unaprediti turizam u zapadnoj Srbiji

Beograd – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je zvanično otvorio 44. Sajam turizma u Beogradu. On je odmah nakon ceremonije otvaranja krenuo u obilazak štandova brojnih turističkih organizacija iz cele Srbije.

Vučić u razgovaru sa direktorima TO Prijepolje Draganom Varaklić i direktorom TO Zlatar Brankom Pucarevićem, foto: PP Media

Posebnu pažnju posvetio je štandu Regije zapadne Srbije i izrazio zadovoljstvo što nastupaju udruženi.

„Bravo, tu je i Moravički i Zlatiborski okrug“, na šta mu je direktorka TO Prijepolje odgovorila „Ovo je najlepša regija u Srbiji“.

Predsednik je odgovorio da ne može to da potvrdi jer su za njega svi delovi Srbije podjednako lepi, alu da je zapadna Srbija fantastična.

Predsednik obećao pomoć za skijalište Zlatar, foto: A.Rovčanin

Кad završimo autoput do Požege sve će biti još bolje“, kazao je Vučić i dodao da još mnogo toga treba da se uradi za Prijepolje koje toliko toga ima da ponudi, kao i da će biti još ulaganja u Pribojsku Banju do koje je urađen put od Кokinog Broda.

Direktor TO Zlatar Branko Pucarević zamolio je predsednika države da se skijalište na Zlataru dodatno uredi, a predsednik je obećao pomoć.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik Vučić je zatim obišao štand TO Čačak gde je sa direktorom TO Vojinom Jakovljevićem porazgovarao o gradnji vidikovca na Кablaru.

’Gradićemo to stakleno čudo, ali ja ne smem na to izaći, ali hvala Bogu ima ko sme“, rekao je Vučić.

Vučić je obišao štandove u pratnju ministra turizma Huseina Memića, ministra finansija Siniše Malog i kineske ambasadorke Čen Bo.

PP Media i GZS