Za Dan opštine nagrađeni najbolji akademci

Priboj – Kao i minulih 6 godina, od kada je 2. februar ustanovljen da se obeležava kao Dan opštine, lokalna samouprava tim povodom nije organizovala svečanost, već je sredstva opredeljena za tu namenu preusmerila za nagrade najboljim studentima.

Sa 120 hiljada dinara nagrađeno 14 pribojskih akademaca, foto: A.Rovčaniin

 – Ova nagrada mi izuzetno znači, jer je dokaz da se znanje i dalje priznaje kao vrednost, a milslila sam da se taj koncept polako gubi. Ovo je podsticaj da se i dalje trudim i pokazuje da sam na dobrom putu. Priboj iako je mala opština ima mnogo toga da ponudi svojim građanima, naročito omladini za koju se stvaraju uslovi da žive kao i mladi u prestonici, imaju sve potrebne sadržaje i idu u korak sa vremenom – rekla je jedna od dobitnica nagrade, Sonja Mijatović, studentkinja četvrte godine Filozofskog fakulteta u Beogradu. 

Foto: A.Rovčanin

Na ovogodišnjem konkursu uslove je ispunilo 14 akademaca, koji su imali prosek ocena od 9,08 do 9,83, a koji studiraju na Medicinskom, Ekonomskom, Pravnom, Mašinskom, Filozofskom, Prirodno-matematičkom i Fakultetu tehičkih nauka u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku. Svi oni nagrađeni sa po 120.000 dinara. Prijem najuspešnijim studenatima upriličen je u renoviranoj kući Jevđevića.

Predsednik SO Priboj Boris Mrdović uručio nagrade najuspešnijim studentima, foto: A.Rovčanin

– Vi ste budućnost ovog društva i snaga koja nama treba, pratimo vaš rad i ova novčana nagrada je samo mali znak pažnje kako bi vam dali dodatni vetar u leđa  i pokazali kako trud i znanje itekako  vrede. Priboj je grad na tromeđi, grad snage i činimo sve da bude mesto u koje se mladi nakon završenih studija vraćaju. Razvojem Slobodne zone stiču se uslovi da svoje znanje možete upotrebiti u svojoj opštini. Ulaganje u znanje nije trošak, to je ulaganje u našu budućnost i zato ćemo nastaviti da pomažemo pribojsku omladinu – rekao je predsednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović.

Opština Priboj obeležava 02. februar kao datum kada se grad na Limu prvi put pominje u Povelji Kralja Fridriha III, izdatoj 20. januara 1448. godine po julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po gregorijanskom.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *