Za izgradnju trafostanice u Velikoj Župi država izdvojila 180 miliona dinara

Prijepolje – Delegacija opštine Prijepolje, predvođena predsednikom Vladimirom Babićem i Elektroprivrede Srbije obišla je lokaciju u Velikoj Župi, nadomak Prijepolja, na kojoj će na proleće početi radovi na izgradnji nove tridesetpetokilovoltne trafostanice, čime će biti obezbeđeno sigurnije napajanje građana električnom energijom, a steći će se i uslovi za priključenje novih korisnika na energetsku mrežu. Investicija vredna više od 180 miliona dinara biće finansirana državnim novcem.

Lokacija na kojoj će biti izgrađena trafostanica u Vinickoj, foto. A.Rovčanin

I ako je, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, bilo najavljeno da će u sredu u Velikoj Župi početi radovi na izgradnji nove tridesetpetokilovoltne trafostanice, čiju izgradnju je obećao predsednik države Aleksandar Vučić, tokom majske posete Prijepolju, to je pomereno za proleće. U izgradnju nove trafostanice biće uloženo 180 miliona dinara, a država je u sanaciju dalekovoda i niskonaposnske mreže u ovom kraju već uložila više od milion evra.

– Izgradnja trafostanice poboljšaće snabdevanje električnom energijom za sve potrošače iz Velike Župe, Ivanja, Kolovrata, Gračanice i sve do Brodareva – kaže predsednik opštine Vladimir Babić.

Foto: A.Rovčanin

U sanaciju niskonaponske mreže u prijepoljskom kraju država je ove godine uložila odromna sredstva, pa žitelji planinskih sela po prvi put, nakon puno godina neće strepeti da li će zimu provesti u mraku.

– Opštinska uprava obezbediće potrebnu dokumentaciju za idavanje građevinske dozvole, kako bi radovi mogli da počnu na proleće – isiče član Opštinskog veća Zoran Petrić.

PP Media