Za opremanje Ribarskog naselja država izdvojila 10 miliona dinara

Priboj – Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija ugovor o opremanju Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, vredan 10 miliona dinara.

Deset miliona dinara za opremanje Ribarskog naselja, foto: Opština Priboj

Sredstva će biti utrošena za opremanje postojećih kapaciteta kako bi Ribarsko naselje, nakon tri godine od izgradnje, konačno bilo  stavljeno  u funkciju.

– Biće opremljen restoran sa terasom, izgradiće se još šest mesta za autokampere sa pratećim prključcima, pa ćemo sa svih 10 mesta, biti i na mapi evropskih autokampova – kaže pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast turizma Miralem Gogalić i dodaje će se raditi i na uređenju šatorskog naselja  za oko 100 korisnika.

– Naselje će se pokriti video nadzorom, opremiće se i inforcentar, kancelarijski prostor za Upravu naselja, a na Potpećkom jezeru urediće se poluolimpijski bazen za kupanje i platforma za sunčanje sa ponton kockama – tvrdi Gogalić.

Radovi na opremanju Ribarskog naselja trebalo bi da budu okončani u do kraja godine, kao bi do narednog leta bilo stavljeno u funkciju.

Miralem Gogalić pomoćnik predsednika opštine i Dragan Ljeljen član Opštinskog veća, foto: PP Media

Ribarsko naselje kod Priboja, raspolaže sa  ukupno 28 ležajeva, odnosno 11 kućica sa dva kreveta i dva apartmana sa po tri ležaja, urađeni su i toaleti, kućica za pripremanje hrane, parkovski mobilijar, kultivisan je unutrašnji prostor naselja, dovedeni su voda i struja i asfaltiran prilazni put.

Idejno rešenje bazena na Potpećkom jezeru, foto: Opština Priboj

Novi sadržaji poput sportskih terena, teretana, adrenalin parkova i staza zdravlja, planirani su da se rade u narednim godinama.

PP Media