Zbog novih snežnih padavina proglašena vanredna situacija u četiri novovaroške mesne zajednice

Nova Varoš – Zbog obilnog snega koji na teritoriji opštine Nova Varoš, neprekidno pada duže od 48 sati Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se uvede vanredna situacija u četiri mesne zajednice novovaroškog kraja.

Sneg u Novoj Varoši, foto: Rina

„Na pojedinim planinskim prevojima usled obilnog snega, situacija je veoma teška. Čišćenje otežava vetar koji forimira ogromne snežne nanose i blokira glavne prilazne puteve do pojednih sela. Naše putarske firme ne gase mašine i hvataju se u koštac sa vremenskim neprilikama koje nisu neočekivane za ovo doba godine. Neophodno je što pročistiti puteve do centara mesnih zajednica jer ima dosta starih lica kojima je potrebna pomoć lekara”, rekao je za RINU Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, foto: Rina

Zbog visokih smetova i neprohodnih puteva vanredna situacija uvedena je u Božetićima, Jasenovu, Negbini i Beloj Reci. Pojedini Novovarošani sami pročišćavaju nekategorisane puteve svojim traktorima.

„Mi se nadamo da će u toku današnjeg dana sneg prestati da pada, a mi krenuti u probijanje nameta kako bi do petka imali prohodne puteve do svake kuće”, kazao Vasiljević.

Za sada na teritoriji opštine Nova Varoš nema problema sa snabdevanjem električnom energijom.

Rina i PP Media