Kriza vlasti u Prijepolju, tvrde Dveri

Proteklih dana na adrese odbornika Skupštine opštine Prijepolje stigao je materijal za sednicu, koja je zakazana za 12. oktobar, ali su pre toga stigli obrasci koje su odbornici morali da popune i dostave sekretaru Skupštine najkasnije do 5. oktobra. U tim obrascima koji su prosleđeni od Agencije za borbu protiv korupcije, odbornici su trebali da navedu svoja zanimanja tj. čime se bave. OO Dveri je tim povodom izdao saopštenje u kome se navodi:

Dveri Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Dveri Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


Očigledno je Agencija za borbu protiv korupcije naložila Skupštini opštine Prijepolje da dostavi obaveštenja o odbornicima koji obavljaju neke javne funkcije. Na taj način bi trebalo da se utvrdi da li među odbornicima ima i onih koji su u sukobu interesa.
Zahtev Agencije za borbu protiv korupcije

Zahtev Agencije za borbu protiv korupcije


Sve funkcije pripadnika nove lokalne vlasti su javne i svima poznate pa je čudno kako su naprednjaci, uopšte, za odbornike izabrali predsednika jedne mesne zajednice, direktora filijale jedne nacionalne službe, rukovodioca jednog opštinskog javnog preduzeća i službenika jedne državne ustanove.
Izvesno je da vlast nema odgovarajuća kadrovska rešenja pa nekim svojim funkcionerima dodeljuje po 2-3 funkcije ne mareći da li se oni tako nalaze u sukobu interesa. Na potezu je Agencija za borbu protiv korupcije. Videćemo njen izveštaj. Nadamo se uskoro, kaže se u saopštenju OO Dveri.
OO Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju
PP Media