U Novoj Varoši održana skupština MOSI, Кolašin domaćin 2021. a Užice 2022. godine

Nova Varoš/Kolašin/Užice – Na skupštini MOSI koja je održana u petak u Novoj Varoši, odlučeno je većinom glasova da domaćin 58. MOSI, koje će se održati 2021. godine bude opština Кolašin, a 2022. Užice. Pored toga obavljena je i zvanična primopredaja, pa je umesto do sadašnje Bojane Marković na mesto predsednika postavljen Ljubivoje Vranić.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Novi predsednik skupštine MOSI je istakao da je veoma zadovoljan tokom kojim je skupština tekla, velikom razmenom mišljenja i odlukama koje su donete na zasedanju.

„Danas smo organizaciju za MOSI 2021. godinu dodelili Кolašinu, dok će 2022. organizaciju preuzeti grad Užice”, rekao je Vranić.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević zahvalio se svim ljudima koji su pomogli prošle godine da oni ponovo postanu domaćini sledećih MOSI igara koje će se održati na leto 2020. godine.

„MOSI su jedne od najvećih projekata zbog dve ipo hiljade učesnika sporta, kao i zbog manifestacije koje ćemo sastaviti, Zlatarfest koji se održava svake godine krajem jula, sledeće godine spojićemo sa MOSI koje su početkom jula”, naveo je Vasiljević, ističući da se uveliko odvijaju pripreme za predstojeće MOSI.

Na redovnoj Skupštini MOSI odlučeno je da nakon pola veka igre ova sportska manifestacija 2022. godine bude održana u Užicu. Tom prilikom pomoćnik gradonačelnika grada Užica Nemanja Nešić istakao je da je ponosan na činjenicu da je prilikom rasprave vladao sportski duh.

„Što se tiče nas Užičana veoma je važno da nakon tih pola veka sportisti iz Užica imaju prilike da u svom gradu i pred svojom publikom se takmiče u svom tim disciplinama. Mi smo podneli kandidaturu za 2021. ali smo uvažili objektivne činjenice da je red na Crnu Goru, pa smo našu kandidaturu odložili na godinu dana”, kazao je Nešić.

Predsednik Skupštine opštine Кolašin Milan Đukić izjavio je da je danas u Novoj Varoši ispisana istorija za ovu malu crnogorsku opštinu.

„Naša opština je više decenija od osnivanja MOSI čekala na ovo. Mi do sada nismo imali priliku da budemo domaćini igra, već se ta prilika ukazala tokom protekle godine kada je otvoren konkurs za dodelu kandidature. Oberučke smo prihvatili i prijavili se. Danas na skupštini smo ubedljivo pobedili, jer je većina delegata iz sve tri republike uvažila činjenicu da naša opština nikada u istoriji nikada nije bila domaćin, da posedujemo sve što je potrebno za organizaciju i da spremno dočekujemo organizaciju 2021. godine”, rekao je Đukić.

Inače, danas je na Skupštini porodica MOSI postala bogatija za još jednog člana, a to je opština Lučani, dok opština Tivat po statutu ne može biti kandidat zato što se ne naslanja ni na jednu od opština koje učestvuju na MOSI.

PP Media i GZS