Stalni posao za osam lica u PU „Paša i Nataša“

Nova Varoš – Predškolska ustanova ‘’Paša i Nataša’’ u Novoj Varoši dobila je kadrovsko pojačanje.  U saradnji sa opštinom Nova Varoš, iz čijeg budžeta se finansira, a na osnove preporuke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, potpisala je ugovor sa 8 lica vaspitnog kadra: 6 vaspitačica i dve medicinske sestre koje su primljene u stalni radni odnos.

Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević uručio ugovore, foto: www.ppmedia.rs

Razvoj predškolskog obrazovanja jedan je od strateških prioriteta opštine Nova Varoš u okviru kojeg je poslednjih par godina unapređena infrastruktura, poboljšani uslovi za boravak dece u objektima, primenjene nove osnove programa rada i otvorena tri isturena odeljenja u Akmačićima, Božetićima i na Kokinom brodu. Predsednik opstine Nova Varoš Radosav Vasiljević, prilikom zaključenja ugovora, istakao je da je prijem 6 vaspitačica i dve medicinske sestre znatno kadrovsko pojačanje. Pored ljudstva, ukupna investiciona ulaganja u ovu ustanovu u poslednjih 10 godina premašuju cifru od 30 miliona dinara.

– Plan opštine u narednom periodu je da sredi dvorište – postavićemo klupe, klackalice, ljuljaške, pečurke, što će omogućiti znatno kvalitetnije provođenje vremena naših mališana u vrtiću. Preko 100 miliona dinara godišnje opština Nova Varoš izdvaja za prosvetu- to uopšte nije puno, obzirom da na taj način ulažemo u nešto najvrednije što poseduje opština, a to su naša deca – kaže prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Stalni posao za osam lica u PU „Paša i Nataša“, foto: www.ppmedia.rs

Trenutno je 240 dece upisano u vaspitnoj ustanovi “Paša i Nataša”. Do sada je u ovoj ustanovi bilo zaposleno 27 lica vaspitnog kadra a u poslednjih 20 godina svega 4 lica se zaposlilo na neodređeno. Znatno kadrovsko pojačanje će u mnogome olakšati rad predškolske ustanove.

– Nakon dvadeset godina primljen je ovoliki broj radnika, to nije zabeleženo u istoriji naše ustanove. Svakako da će nam kvalitetan stručni kadar omogućiti bolju organizaciju posla i podizanje nivoa usluga na znatno viši nivo – navodi direktorka PU “Paša i Nataša” Olgica Minić.

Vaspitačici Mariji Gavrilović, trebalo je da prođe 13 godina, da u svoje ruke dobije ugovor za stalno.

– Konačno je došao dan da potpišemo ugovor za stalno. Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi, direktorki ustanove, Ministarstvu i svima koji su pomogli da rešimo veliko životno pitanje – navodi Marija.

Ista situacija je i sa Snežanom Mandić koja je 11 godina radila u isturenom odeljenju u Akmačićima pod ugovorom na određeno.

– Ovaj dan je jako bitan za mene i moju porodicu. Ugovor na neodredjeno predstavlja za nas veću sigurnost i osigurava ostanak u ovom gradu – zadovoljno kaže Snežana.