Filip Кomarica ponovo izabran za predsednika SS Priboj

Priboj – U prostorijama Inovacionog centra u Priboju sinoć je održana redovna izborna Skupština Sportskog saveza Priboj na kojoj je bilo prisutno 20 delegata od ukupno 23 kluba, koji su jednoglasno podržali ponovni izbor Filipa Кomarice za predsednika SS Priboj. Rukovodstvo koje je položilo ispit na organizaciji 55. MOSI „Priboj 2018“ u protekom mandatu je nastavilo uzlaznom putanjom, vrativši Sportski savez Priboja u okrilje svih međunarodnih, nacionalnih i regionalnih institucija sporta i fizičkog vaspitanja.

Filip Komarica ponovo izabran za predsednika Sportskog saveza Priboj, foto: A.Rovčanin

Prema najavama starog-novog agilnog predsednika Кomarice nastaviće se sa započetim projektima, ali i nastavakom unapređenja školskog i predškolskog sporta i stvaranja uslova za povećanje dostupnosti svih sportskih sadržaja rekreativcima i svim slojevima građana Priboja.

“ Zahvaljujem se svima na poverenju , a naredne četiri godine bićemo još bolji. Ceo tim je radio maksimalno i uključićemo još ljudi u školu sporta, pojačaćemo koordinaciju u narednom periodu. Za poslednje tri godine, borili smo se timski i imali rezervne planove poput Mosi igrara kada su nas vremenski uslovi naveli da u poslednjem trenutku reagujemo i sportske sadržaje premestimo u sportske dvorane, kaže Filip Кomarica, master inženjer organizacionih nauka koji je, uprkos odličnoj perspektivi u svetu sporta, odlučio da mu novac ne bude motiv nego se u rodni kraj vratio sa namerom da Priboj ponese epitet kakav zaslužuje, grada sporta.

Dve manifestacije poput Igre bez granica za decu predškolskog uzrasta kao i Puzijada nisu održane usled pandemije kao i sportske aktivnosti za društveno osetljive grupe koje će prema rečima Кomarice, biti realizovane ove godine.
Кomarica je naveo da opština Priboj značajna sredstva od 2018. godine ulaže u sport, ali da se većina klubova oslanja na sponzore. U planu su projekti koji će prilagoditi poligone za društveno osetljive grupe, školski i predškolski sport i očekujem da će najveći broj realizovanih projekata biti upravo za mlade .

Pored izbora predsednika, delegati su izglasali i ostale organe Saveza. Na prelog Кomarice, tim koji pobeđuje se neće menjati, pa će i u narednom mandatu Haris Džidić obavljati funkciju potpredsednika Saveza, dok će UO uz predsednika i potpredsednika činiti još i Fadil Delić, Denis Šarak, Ljubiša Raović, Sreten Drčelić i Dragoljub Šalipur. Nadzorni odbor biće u sastavu Slađan Janović, Slavica Raković i Aleksandar Srbljanović, a poslove tehničkog sekretara obavljaće Denis Šarak.

PP Media i GZS