„Predfest“- program za decu, pevanje iz vika, smotra folklora

Nova Varoš – Poznati dečji bend „Lilihip Lilihop“ iz Beograda večeras će održati koncert na platou ispred Doma kulture u Novoj Varoši, a početak je u 20 sati. Sutra, u sretu 24. jula, poslednjeg dana „Predfesta“, na programu su sadržaji koji afirmišu tradiciju i bogatu narodnu kulturnu baštinu.

Foto: D.Gagričić

Dečji bend „Lilihip Lilihop“ iz Beograda održaće svoj prvi koncert u Novoj Varoši. Deo je muzičko-pozorišne trupe „Maksimus“ i oduševljava mališane gde god svira, jer u svoje nastupe pored odabranog muzičkog programa „ubacuju“ i elemente pozorišnih žanrova prilagođenih dečjem uzrastu i time priređuju pravi spektakl. Trupa radi u sastavu glumaca i muzičara Marko Milovanović, Mileva Martić, Petar Korinović i Željko Aleksić.

U sredu 24. jula je 13. Sabor pevanja iz vika. Počinje u 18 sati kada će na velikoj pozornici na Trgu vojvode Petra Bojovića, nastupiti više od 30 izvornih pevača iz Prijepolja, Priboja, Bajine Bašte, Užica, Ivanjice i Nove Varoši.

U sredu veče je i 11. Smotra folklora i izvornog narodnog stvaralaštva uz učešće više od 200 mladih igrača i instrumentalista iz Rudog, Arilja, Sevojna, Bajine Bašte, Zlatibora. Priboja, Prijepolja, Pljevalja. Manifestacija počinje svečanim defileom glavnim gradskim ulicama u 20 sati, koji je ujedno i najatraktivniji deo programa, dok je u 20.30 sati na Trgu koncert kulturno umetničkih društava.

Varoške novine i PP Media