Prviredna komora Srbije otvorila šalter u Priboju namenjen preduzetnicima

Priboj – U regionalnom startap centru u Priboju, Privredna komora Srbije otvorila je kancelariju namenjenu preduzetnicima koji će u buduće moći lakše da ostvare svoja prava i dobiju informacije od značaja za pokretanje privatnog biznisa.

Foto: A.Rovčanin

„Želim da kazem da je ovo samo jedna od aktivnosti kojima se Privredna komora Srbije bavi i regionalna Privredna komora bave. Cilj je isti, pomoći privredi, pomoći preduzetnicima, privrednicima na najbolji mogući način na koji mi to radimo” izjavio je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Privredna komora Srbije pruža preduzetnicima sistemsku podršku u rešavanju svih onih aktivnosti koje su njima značajne. Nema puno opstina u Srbiji koje mogu da se pohvale ovim uslovima i ovo je veliki uspeh opštine.

Foto: A.Rovčanin

„Siguran sam da će biti prepoznato u privredi, medju privrednicima, preduzetnicima i da će biti aktivni. Kao i da će prepoznati interes i značaj svega ovoga što je ovde urađeno. Kada pogledate sve ove prostorije koje mi danas obilazimo vidi se da je uloženo, moderno, savremeno i kao sto smo malopre pričali, nadamo se da će mladi privrednici prepoznati sve ovo što mi ovde danas predstavljamo.” istakao je Milan Čukić, pomoćnik direktora Sektora za preduzetništvo PKS.

Prema rečima Ane Lapčević, direktorke Regionalne privredne komore Užice, u Priboju posluje preko 160 preduzeća i preko 1.100 preduzetnika i oni zapošljavaju više od 6.000 radnik, što je ozbiljan potencijal koji u mnogo čemu može još da se unapredi.

Foto: A.Rovčanin

„Ovaj šalter će omogući benefite i početnicima u poslovanju i onima koji su već dugo u preduzetničkim vodama. A kada su u pitanju početnici, moći će da dobiju sve informacije u prvim koracima koje bi trebalo da preduzmu oko registracije privrednog subjekta, pa na dalje. Ono što najčešće dobijamo kao pitanje to su podsticajna sredstva, pa sve detalje o trenutno aktivnim konkursima i o mogućnostima ko i kada može da konkuriše bez obzira da li se radi o onim konkursima iz domena ministarstva privrede, fonda za razvoj ministarstva privrede itd. Takođe tu smo da damo pravovremene i tačne informacije o sajamskim manifestacijama, za koju su preduzetnici vrlo često zainteresovani, bilo da se radi o sajmovima u zemlji ili inostranstvu”, rekla je Lapčević.

Foto: A.Rovčanin

Da je zainteresovanost privrednika za ovakvom kancelarijom velika potvrdila je i Svetlana Milovanović iz OUP Priboj.

„Ja mislim da je upravo ovaj šalter znači da je sve  skupljeno od trenutka otvaranja firmi, gde mogu na jednom mestu dobiti informacije, da ne idu bilo gde dalje. Takodje i sve pogodnosti prilikom ministarstava olakšice razne koje mogu dobiti, subvenciju za nabavku nove opreme i razne druge pogodnosti koje nudi ovaj šalter”, rekla je Svetlana Milovanović.

PP Media i GZS