Na delu magistralnog puta ka Uvcu gradi se staza i stepenište za pešake

Priboj – Meštani pribojskog naselja Rabrenovac već godinama imaju problem sa neadekvatnim pešačkim prilazom, a do sada su se do centra Starog Pribooja kretali uz magistralni put Uvac –Priboj, gde nema trotoara ni ostalih uslova za bezebdno pešačenje.

Gradnja stepeništa i pešake staze u naselju Rabrenovac

Često su se na toj deonici dešavale saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali pešaci, nažalost i sa smrtnim ishodom. Opštinski savet za bezbednost saobraćaja je ovo prepoznao kao kritičnu tačku i pristupio rešavanju ovog problema.

„Grade se pešačka staza i stepenište, koji će povezivati pešački prelaz preko magistralnog puta sa stazom koja vodi do centra Starog Priboja. Ovo stepenište će sada omogućiti bezbednije kretanje pešaka, biće postavljena metalna ograda i osvetljeno javnom rasvetom“, rekao je Drago Drobnjaković, predsednik Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja.

Plan je da radovi budu završeni za nekoliko dana, izvodi ih pribojska firma “Divac izoplast”, a vrednost investicije je nepunih 400 hiljada dinara a sredstva je obezbedila opština Priboj.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *