Hodžić i Mrdović obišli najstariju gradsku osmoljetku u Priboju

Priboj – Nova školska godina uspešno startovala i u opštini Priboj. Srećan početak nove školske godine učenicima i nastavnicima poželeli su državni sekretar u Ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić i Boris Mrdović, predsednik SO Priboj, koji su posetili najstariju gradsku osnovnu školu – OŠ Branko Radičević.

Foto: Opština Priboj

Škola koja nosi ime jednog od naših najvećih pesnika – Branka Radičevića, sa radom je počela još u predprošlom veku, 1888. godine. Kroz ovu školu prošle su generacije i generacije učenika, svoja znanja u njoj su sticali i kasnije znameniti i poznati Pribojci, ali ni ona, poslednjih decenija, nije  imuna na trend smanjenja broja učenika. U školske klupe danas je u ovoj školi, u 16 odeljenja, selo 290 učenika, a prvi put i 37 đaka – prvaka. Zanimljiv je i podatak, da iako nema klasičnih đaka pešaka, trećina učenika, ove škole, koristi javni prevoz iz prigradskih naselja Starog Priboja.

Srećan početak školske godine, u društvu direktora škole Zorana Tanaskovića, učenicima i nastavnicima poželeli  su u ime Ministasrstva prosvete i lokalne samouprave, Jasmin Hodžić, državni sekretar u resornom ministarstvu i Boris Mrdović, predsednik SO Priboj.

– U ime ministarke Slavice Đukić Dejanović, u ime Ministarstva prosvete i svoje ime, želim vam srećan početak nove školske godine. Pored znanja, koje ćete steći tokom školovanja, želim vam da postanete dobri i vaspitani ljudi. Ministarstvo je tu da vam pomogne koliko može, i vama i vašim nastavnicim – poručio je Jasmin Hodžić, državni sekretar u ministasrstvu prosvete.

Državni sekretar u ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić, foto: Opština Priboj

Lokalna samouprava se trudi da stvori o povoljniji ambijet za osnovno i srednje obrazovanje u našoj opštini,da pomogne u uređenju školskog prostora i nabavci neophodne opreme, ali i da nagradi najbolje učenike.Predsednik lokalnog parlamenta imao je i posebnu pouku za sve školarce Priboja.

– Podsetiću vas na jednu krilaticu, da ne učite za školu, već za sebe. Radite na sebi, jer ono što naučite ,niko vam to neće moći uzeti.To je samo vaše – rekao je Boris Mrdović predsednik SO Priboj i dodao da je lokalna samouprava tu da pomogne sve što može ali i da podrži svaki uspeh učenika i nastavnika.

– Pa je tako prošle godine nagradila 350 najboljih đaka, letovanjem u Sutomoru, nabavila je i pametne table za sve škole u našoj opštini, što podiže kvalitet nastave, a ove godine sve đake prvake nagradila je poklon čestitkom od po 15 hiljada dinara – zaključio je Mrdović.

Boris Mrdović predsednik SO Priboj, foto: Opština Priboj

Inače u Priboju postoje dve srednje škole – Gimnazija i Mašinsko-elektrotehnička škola, kao i šest osnovnih škola – tri u gradskom području – OŠ “Branko Radičević”  u starom delu Priboja i osnovne škole “Vuk Karadžić” i “Desanaka Maksimović” u novom delu grada,kao i tri na seoskom području  – OŠ “Nikola Tesla” u Banji kod Priboja, OŠ “9.maj” u Sastavcima i OŠ “Blagoje Polić” u Kratovu.

PP Media