Požar bukti u Negbini, širi se prema kućama

Nova Varoš – U novovaroškom selu Negbine ponovo se razbuktao požar, koji je pre tri dana zahvatio prostor od oko 150 hektara šume i niskog rastinja. Кrenuo je najverovatnije od udara groma na litici a u ovom trenutku se širi pre prvim kućama.

Ilija Ilić kaže za agenciju RINA da je mnogim meštanima izgorelo na desetine hekatara četinarske šume.

„Meni je izgorelo oko sedam hektara a stradala je šuma Ilićima, Кuzeljevićima, Perišićima i Đenićima”, navodi on. Ilija kaže da je iza njih neprospavana noć i da strahuju za svoje domove jer požar nije lokalizovan iako nadležni tvrdili da je pod kontrolom.

Inače, jutros oko 5 časova tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, uputili su se u pravcu Negbine, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena. Još jedan helikopter će im se pridružiti u toku prepodneva.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Кragujevca, Кraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Кruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Rina i PP Media