Advokat Hajrudin Baltić iz Prijepolja dobitnik Povelje Ljubomir Mihajlović Beko

Prijepolje/Čačak – Povodom 50 godina postojanja i rada Advokatske komore u Čačku, prestižnim priznanjem Povelja Ljubomir Mihajlović Beko nagrađen je advokat iz Prijepolja Hajrudin Baltić. Ovo je tek sedmo priznanje koju je dobio neki advokat u pola veka dugoj istoriji Advokatske komore u Čačku.

Prestižno priznanje za advokata Hajrudina Baltića, foto: PP Media

Ova dugoveka zajednica pravnika, jedna od najbrojnijih u Srbiji. Do sada je u članstvu imala čak 1.860 advokata iz Čačka, Požege, Gornjeg Milanovca, Кraljeva, Trstenika, Кruševca, Raške, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja, Nove Varoši, Ivanjice, Priboja, Užica i Rogačice.

Svečanoj akademiji na kojoj je Baltiću uručeno priznanje su prisustvovali predstavnici drugih komora iz Srbije, zatim Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.

Za ovu priliku objavlljena je i knjiga pod nazivom „Advokatska komora Čačak 1972 – 2022” u dizajnu i štampi Ateljea Jureš iz Čačka. Glavni i odgovorni urednik ovog izdanja jeste čačanski advokat Miodrag Aleksić, redakciju su činili Gvozden Otašević kao priređivač i saradnice iz Кomore, Jelena Bojić i Marija Janjić, dok je korekturu, lekturu i redakturu obavila Sanja Parezanović, profesor književnosti iz Čačka.

PP Media