Asfaltiranje 2,2 kilometra lokalnih puteva u Prijepolju

Prijepolje – U mesnoj zajednici Jabuka, trenutno se radi asfaltiranje puteva na sedam deonica ukupne vrednosti skoro 13 miliona dinara,uporedo sa tim rade se i dve deonice u Кamenoj Gori vredne 4,5 miliona dinara.

Asfaltiranje putnog pravca u MZ Jabuka, foto: A.Rovčanin

Predrag Čičić član Opštinskog veća zadužen za kordinaciju rada mesnih zajednica, infrastrukturu i saobraćaj rekao je da od kada su došli na vlast krajem avgusta, mnoge investicije su bile zakočene i ništa se nije radilo. Prema njegovim rečima razlog je bio formirana lista firmi sa negativnim referencama, koju su oni ukinuli kako bi mogli da nastave sa radom.

„Кrenuli smo od Brodareva, Aljinovića, sada radimo Jabuku, Кamenu Goru i Ivanje. Podelili smo po partijama, pa na Jabuci imamo sedam putnih pravaca koje ćemo raditi, u Кamenoj Gori dva, u Aljinovićima ćemo imati jedan, a u Brodarevu dva”, kazao je Čičić.

Predrag Čičić član Opštinskog veća, foto: A.Rovčanin

U MZ Кamena Gora planirano je da se rade dva putna pravca i to od centra prema Svetom boru u dužini od 370 metara, i u Dugim njivama da se nastavi put od prošle godine u dužini od još 270 metara.

„Čim je konstituisana nova vlast krenulo je izvođenje radova, ljudi su odmah shvatili naše probleme i važnost puteva na selu. Mi smo ih do sada nasipali i pet puta, ali čim padne prva kiša odnese sve i to je bacanje para. Bolje asfaltirati po 100 metara godišnje nego nasipati. Mi smo krenuli sa asfaltiranjem svakog puta u Кamenoj Gori i na svakom smo prešli pola. Prema Guvništima fali još 700 metara, Šajinov kraj je završen, pokriven je i zaseok Gluščevići”, kazao je predsednik MZ Кamena Gora Živko Кijanović dodajući da nakon puteva glavni problem je vodosnabdevanje za koje postoji urađen projekat a započeta je i prva faza, postavljanja cevi. Budžetom je ove godine opredeljeno šest miliona za ove radove.

Živko Kijanović, predsednik MZ Kamena Gora, foto: A.Rovčanin

Inače, ukupna dužina asfalta koji će se raditi na svim planiranim deonicama je skoro 2,2 km.

GZS i PP Media