Asfaltiranje skratilo dolazak do Zavinograđa za 7 km

U dužini od skoro kilometar puta u Brodarevu je asfaltiran putni pravc koji povezuje ovaj kraj sa velikim brojem sela. Vrednost ovih radova iznosi oko 3 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta opštine Prijepolje.
Putni pravac koji vodi od magistralnog puta prema selima Zavinograđe, Orašac i drugim zaseocima skratiće dolazak do njih za sedam kilometara i omogućiti meštanima brže i lakše povezivanje sa centrom. Za oko 400 domaćinstava sela Zavinograđe put koji vodi preko Vrlobaša do Brodareva biće od velikog značaja jer je u ovom kraju odavno zaživelo malinarstvo, kao i druge poljoprivredne delatnosti.
„Pored velikog značaja za veliki broj meštana Zavinograđa, Orašca, Gojakovića, ovaj putni pravac olakšaće i OŠ „Svetozar Marković“ jer se u ovim krajevima nalazi veliki broj izdvojenih odeljenja“, kazao je predsednik MZ Zavinograđe Esad Tumbul.
Pored pomenutog putnog pravaca u Brodarevu su u toku i radovi na gradskim ulicama i krakovima, ističu iz ove Mesne zajednice, što govori u prilog tome da je ovaj kraj u poslednje vreme postao pravo gradilište, jer je upravo ta Mesna zajednica nedavno dobila novi vodovod i savremenu fabriku za preradu vode.
„Nakon završetka radova na ovom putnom pravcu, uskoro očekujemo da radovi budu završeni i na ulici Žarka Marinkovića, kao i putu koji vodi prema naselju Gostun“, ističe predsednik MZ Brodarevo Semir Adilović.
Meštanima Brodareva i okolnih sela asfaltiranje ovog putnog pravca čestitao je odbornik SDP-a Esad Hodžić i tom prilikom istakao da će ova stranka, iako opoziciona nastaviti da deluje u interesu građana i da će u lokalnom parlamentu delovati konstruktivno, te da će biti tu da aktuelnoj vlasti ukažu na potrebe celokupnog građanstva u opštini Prijepolje.
„Veoma je važno podržati radove na ovoj vrsti puteva, jer je to u strategiji razvoja opštine Prijepolje i daje dodatni motiv građanima da se vrate u svoja sela i započnu poljoprivrednu proizvodnju“, kazao je Hodžić.
Hodžić je dodao da je u proteklom periodu prošla vlast, koja je vodila opštinu Prijepolje na računu ostavila dovoljno novca za završetak svih započetih radova, i da se očekuje da će uskoro i brojne druge planirane investicije biti završene
PP Media