Užičanin Miladinović odbranio titulu prvaka na skokovima u Prijepolju

Užičanin Borko Miladinović pobednik je ovogodišnjih visinskih skokova Memorijal Pajo Potežica održanih u Prijepolju. Ove godine učešće na skokovima uzelo je 25 takmičara. Drugo mesto pripalo je dancu Džimi Andersonu, dok je treći bio Kristijan Vurts iz Nemačke.
Devetnaesti put po redu i ove godine na prijepoljskoj plaži Petrovac održano je takmičenje u visinskim skokovima Memorijal Pajo Potežica. Učešće na ovom, odavno već tradicionalnom takmičenju uzelo je 25 učesnika iz Nemačke, Danske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, koji su svoje umeće pokazali skočivši sa čak 16 metara visoke skakaonice u bistru vodu Lima.
Nakon dve kvalifikacione serije skokova, po oceni žirija deset najboljih ušlo je u finalni deo takmičenja i u borbu za prva tri mesta. Prvo mesto pripalo je Borku Miladinoviću iz Užica, koji je sedmom pobedom na Petrovcu odbranio titulu prvaka prošlogodišnjeg takmičenja.
Miladinović kaže da je konkurencija ove godine bila izuzetno velika i da su danac koji je bio drugi i nemac koji je osvojio treće mesto zaista vrsni skakači, te da je trebalo dosta truda da se izbori sa njima.
Među 24 muškarca po drugi put na Petrovcu skakala je i jedna dama. Ovo je drugo učešće mlade beograđanke Lane Marković, koja je ove godine rame uz rame stala sa velikim brojem pripadnika jačeg pola i u toj konkurenciji osvojila osmo mesto.
„Bilo mi je jako bitno da skočim svoje skokove kako treba, rezultat sam potpuno zanemarila. Zadovoljna sam skokom u prvoj seriji, druga dva puta sam bila nešto lošija, ali sve u svemu zadovoljna sam svojim nastupom“, kazala je Lana.
Skokovi na Petrovcu održavaju se tradicionalno svake godine u organizaciji Turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom opštine Prijepolje. Ovo je samo još jedan od načina da turistički potencijali Prijepolja budu predstavljeni okolini, ističu organizatori i pokrovitelji manifestacije.
„Ono što bi ove godine izdvojili u odnosu na prethodna takmičenja, jeste učešće jednog nemca, danca i tri slovenca, pored naravno brojnih takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su nam uvek dobrodošli. Ti noviteti pokazuju da se interesovanje za ovu manifestaciju zaista proširilo po brojnim zemljama“, ističe direktorka Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.
Predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković, koja je i otvorila ovogodišnju sportsko turističku manifestaciju kaže da je ovo takmičenje prava prilika da potencijali Prijepolja, kao što je reka Lim budu predstavljeni širom sveta.
Prijepolje je ove godine bilo poslednja stanica takmičenja u skokovima u Srbiji i deo jedinstvene turneje skakača, koji su neposredno pre učestvovali na skokovima u Kragujevcu i Užicu.
PP Media