Babić: Država je u Prijepolju pokazala svoju snagu i dala primer kako se brine o građanima

Prijepolje – Prijepoljci konačno mogu da odahnu jer se Lim konačno polako povlači u svoje korito i kiša je konačno prestala da pada.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: TV Pink

„Situacija je malo relaksiranija, ali pred nama je sada ogroman posao, potrebno je očistiti mnogo potoka i propusta i sve to vratiti u prvobitno stanje”, kazao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

On je naglasio da je tokom prethodnih dana najvažnije bilo to da su sve nadležne institucije zajedničkim snagama dale svoj maksimum kako bi zaštitili živote građana.

„Svi smo bili na istom zadatku zajedno sa građanima, javnim preduzećima, sa nama je bio načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i direktor Srbijavoda Goran Puzović sa svojim ljudstvom koji su nam bili od neizmerne pomoći”, istakao je Babić.

On je naglasio da su svi koraci odrađene na vreme, građani su u prvoj fazi bili obavešteni da dolazi porast vodostaja i da izmeste sve što mogu a mi smo ima pomagali i obezbedili rezervne položaje od smeštaja, hrane i ćebadi.

On je istakao da veliku zahvalnost duguju Srbijavodama čiji su predstavnici bili tu i dan pre samog izlivanja , znajući kakva se situacija očekuje.

„Po nalogu direktora Puzovića urađene su dve privremene obaloutvrde, radilo se cele noći u Brodarevu, a onda su postavljane pumpe i iskopan je upojni bunar za prepumpavanje vode kako bi zaštitili kuće u naselju Jalija. Mi to sami ne bi ni znali ni umeli i na tome im neizmerno hvala”, rekao je prvi čovek opštine Prijepolje.

Prema njegovim rečima svi Prijepoljci su izuzetno zahvalni na tome što nisu bili prepušteni sami sebi i što su najeminentniji stručnjaci bili tu kako bi se najuspešnije izborili sa ovom vodenom stihijom i što nisu bili sami.

„Naravno da je bilo materijalne štete ali ono što je u celoj ovoj situaciji najvažnije jeste da nije bilo ljudskih žrtava i povređenih”, zaključio je Babić.

PP Media i GZS