Babić: Prioritet transparetnost rada lokalne samouprave

Prijepolje – Novi predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da je organizovanje rada lokalne samouprave jedan od glavnih prioriteta kao i transparentnost rada i stavljanje akcenta na građane.

Nova izvršna vlast u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

„Zatim ćemo se bazirati na ifrastrukturnih ulaganja, želimo da sprečimo curenje budžeta kako bi efikasnije radili. Pored toga razvijaćemo turizam i sve segmente poljoprivrede. Što se tiče koalicionih partnera najviše smo gledali upeh i rejting političkih partije i nadam se da smo izabrali najkorektniju grupu koja se pokazala kao jako odgovorna, organizovana i sa konstruktivnim rešenjima. U koliko budemo slušali probleme građana, u koordinaciji sa službama znaćemo u svakom trenutku koliko imamo nerešenih zahteva i ko su gorući problemi”, kazao je Babić dodajući da bi vole da u budućnost zasedanje opštinskih veća budu otvorena za javnost iz razloga što bi se radilo ozbiljnije i kvalitetnije.
Zamenik predsednika opštine Esad Hodžić (SDP) kaže da je posle svog dugogodišnjeg angažmana u politici, prihvatio funkciju zbog situacije u kojoj se Prijepolje nalazi, zbog osećaja odgovornosti i potrebe.

„Mi smo četiri godine uporno ukazivali na nestručnost u vršenju vlasti prošlog sastava. Drago mi je što je to narod prepoznao i po tome smo danas konstituisali vlast a vrlo brzo smo se dogovorili oko samog funkcionisanja. SNS je istakla dobrog kandidata a uz našu pomoć i podršku imaćemo dobre rezultate. Vlast mora biti podela odgovornosti gde će se Prijepolju vratiti status od pre. Mora se obraćati pažnja na ceo ambijent, koji je na niskom nivou, i moramo ga podići”, rekao je Hodžić.

Izudin Šantić koji će presedavati lokalnim parlamentom istakao je da će se potruditi da održi dostojanstvo skupštine.

„Ako se za svaku sednicu pripremimo onda za to neće biti nekih poteškoća u samom radu skupštine. Osnovna manjkavost u radu prethodne vlasti je što se nije poštavalo dostojanstvo same skupštine. Ja ću na tome insistirati kao i na uvažavanju svih kolega. Кrajnje liberalna i demokratska rasprava ali u dostojanstvenom tonu”, rekao je Šantić.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *