Batkovići pobednici Seoskih igara u Priboju

Priboj – Omladinske seoske igre u Sastavcima su smotra sporta i mladosti pribojskih sela već punih šest decenija.To je najstarija su opštinska manifestacija,koja je ove godine održana po 61.put.

Foto: Opština Priboj

Organizatori su se proteklih decenija smenjivali, ali je domaćin ostajao isti – MZ Sastavci, koja Prvog maja obeležava i svoj Dan. Poslednjih godina organizator je Sportski savez Priboj, uz podršku Sportskog saveza Srbije, i pokroviteljstvom opštine Priboj.

Ove godine u 10 sportskih disciplina nadmetalo se preko 100 takmičara. I što je najbitnije, nije bilo ni najmanjeg incideta, sve je proteklo u najboljem redu, pobedili su najbolji, ponekad i srećniji.

Foto: Opština Priboj

U malom fudbalu domaćini su posle dužeg vremena bili najbolji, na odbojkaškom turniru trijumfovali su momci i devojke Batkovića, čiji su i šahisti bili najbolji na turniru.

Igre u Sastavcima su oduvek bile mesto da se pokažu najbolji i u viteškim disciplinama.

U bacanju kamena s ramena najduži hitac imao je Dejan Javorac iz Batkovića, koji je pobedio i u skoku u dalj iz mesta, dok je kod devojaka najduži skok imala Jovana Ćirović, takođe iz iste ekipe.

Foto: Opština Priboj

U čobanskoj disciplini prelvačenje štapa najbolja je bila ekipa Batkovića, a u disciplini sportski poligon, gde do izražaja dolazi brzina i veština, kao kombinovanih sastava – devojka plus muškarac najbrži je bio tandem iz Batkovića, a sportisti ove ekipi bili su najspretniji i u atraktivnoj discilini trčanje u džaku.

U disciplini kolosa, nadvlačenju konopca najjči su bili Batkovljani, a u obaranju ruke najsnažniji ili najveštiji bio je Dalibor Bojanić iz ekipe Sastavaka.

Najbolji višebojci 61.OSI su Jovana Ćirović i Dejan Javorac, oboje iz ekipe Batkovića.

U sveukupnom plasmanu pobednici ovogodišnjih igara u Sastavcima sportisti Batkovića.

Podsetimo, poslednjih godina pobednik iz Sastavaka brani boje Priboja na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije, a ekipa Batkovića je već dva puta bila šampion Srbije. Da bi se u finalu države borili i za treću laksavu titulu, sportisti Batkovića prvo moraju da budu među najboljima na regionalnom takmičenju Seoskih igara Srbije, početkom avgusta u Bajinoj Bašti.

PP Media