Bolnica otvorenih vrata

Prijepoljska bolnica za sve pacijente u nedelju 17. septembra od 8 do 16h otvoriće svoja vrata bez obzira da li imaju važeću zdravstvenu knjižicu, jesu li osigurani ili ne. Ova akcija potekla je od Ministarstva zdravlja i u planu je da se svakog meseca održava. Kako bi zainteresovanni pacijenti izvršili pregled bitno je samo da imaju bilo kakav identifikacioni dokument kod sebe, ličnu kartu, pasoš, vožačku dozvolu.

Direktor Bolnice Zoran Drobnjak kaže da se kontrolni pregledi odnose se na proveru srčane funkcije na ekg aparatu, nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Opšta bolnica u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs

– Ova akcija je potekla od Ministarstva zdravlja i planirano je da se svakog meseca organizuju slične preventivne kontrole iz različitih grana medicine za sve pacijente. Ovo je prilika da se iskontrolišu i provere svoje zdravstveno stanje, pre svega, oni građani koji nemaju simptome nikakve bolesti jer pacijenti sa dijagnozama se obično sami javljaju svojim lekarima- ističe direktor Drobnjak.

Ukoliko se ustanovi da neki zdravstveni parametri ne budu u granicama dozvoljenih pacijentu će biti preporučena odgovarajuća terapija i zdravstvena nega.
PP Media