Brodarevo: Zaplenjeni njeguški pršut i „Skenderbeg“

Carinski službenici, u saradnji s policijom, zaplenili su više od 90 kilograma njeguškog pršuta i skoro 15 litara alkoholnog pića „Skendrebeg” s albanskim akciznim markicama. Prvi prekršaj otkriven je u Brodarevu, kada je u kamionu čačanskih registarskih oznaka pronađeno 20 flaša od 0,7 litara i četiri flaše od 0,2 litra poznatog albanskog vinjaka. Alkoholno piće s albanskim akciznim markicama, za koju vozač nije imao prateću dokumentaciju bilo je sakriveno na više mesta u kabini kamiona, kao i u bunkeru ispod kreveta.


Drugi slučaj nedozvoljene trgovine otkriven je zahvaljujući dobroj saradnji policije i carinika. Naime, na državnom putu Brodarevo-Prijepolje, u mestu Gračanica, zaustavljen je kamion podgoričkih registarskih oznaka.
Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, nakon detaljnog pregleda kabine, takođe u bunkeru ispod kreveta, pronađeno je 93,5 kilograma njeguškog pršuta u vakum pakovanjima za koje 31-godišnji Podgoričanin nije posedovao dokumentaciju o plaćenim carinskim dažbinama.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *