Budžetska podrška za 11 medija

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Užice/Čačak/Novi Pazar – Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić potpisao je danas rešenje o raspodeli devet miliona dinara iz opštinske kase za sufinansiranje medijskih projekata u 2020 godini. Time je potvrđen predlog nadležne Кomisije da pare dobije 11 medija iz Prijepolja, Nove Varoši, Priboja, Užica, Čačka i Novog Pazara.

Ilustracija

Tročlana komisija, u sastavu Jasmina Ilić – medijski radnik, Gordana Ristić – medijski radnik i Milanko Popović – novinar, procenila je da bi projekat “Prijepoljski mozaik” Televizije Priboj trebalo sufinansirati sa 1.900.000 dinara, a prijepoljsku TV Forum za projekat “Predstavljanje poljoprivrednih i turističkih potencijala i značaja očuvanja i životne sredine u opštini Prijepolje” sa 1.100.000 dinara.

Projekat “Poglavlje po poglavlje: informisanje građana/ki o procesu pridruživanja Evropskoj uniji” Televizije Novi Pazar podržan je sa 1.000.000 dinara, isti iznos odobren je i Sandžak TV iz Novog Pazara za projekat “Prijepoljska hronika 4”. Odlučeno je i da se sa 1.000.000 dinara finansijski pomogne projekat užičke TV 5 “Prijepolje – moj grad”.

Prijepoljska PP Media moći će ove godine iz opštinske kase da računa na 900.000 dinara za realizaciju projekta pod nazivom „Panorama Prijepolja“, a na 800.000 dinara čačanski Glas Zapadne Srbije za projekat “Odgovornim ponašanjem do čistijeg Prijepolja”.

Lokalnom listu Polimlje odobreno je 500.000 dinara za realizaciju projekta “Društvena mreža – Polimlje 2020”, dok je čačanskoj Televiziji Lav dodeljeno 350.000 dinara za projekat “Ulaganje u infrastrukturu – podsticaj privrednom razvoju”. Novovaroška televizija Zlatar dobiće iz prijepoljske kase 250.000 za projekat “Hronika TV Zlatar” dok je 200.000 dodeljeno portalu Prijepolje info za projekat “Informisanje javnosti o aktivnostima lokalne samouprave sa osvrtom na poljoprivredu i seoski turizam – šanse razvoja opštine Prijepolje”.

Na krajem januara raspisanom opštinskom konkursu za sufinansiranje medija prijavljeno je ukupno 26 projekata televizija, radija, novina, agencija i portala iz gotovo svih delova Srbije.

PP Media