Cveće za lepši Priboj

Priboj će uskoro dobiti novi, znatno lepši izgled, zahvaljujući cveću koje radnici Javnog komunalnog preduzeća ‘’Usluga’’ intezivno sade i na taj način uređuju javne površine u gradu. Cveće će krasiti kružni tok, dok će zardinjere biti postavljene duž gradskih ulica. Za sadnju 3 850 sadnica dekorativnog cveća, iz lokalne kase izdvojeno je skoro 150.000.oo dinara.

Počela sadnja cveća u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Oko 2000 kadifa u raznim bojama, 1000 begonija, 700 salvija i 500 sadnica alisum, proporcionalno će biti zasađeno na kružnom toku i u žardinjerama duž glavne ulice. Počelo se od Naselja, a u drugoj akciji planira se i uređenje javnih površina u starom delu grada.

Pored sadnje cveća, radnici JKP “Usluga” će, kada prođe cvetanje đackog poljupca, pristupiti i orezivanju živih ograda pored Lima, a uveliko je u toku košenje trave na javnim zelenim površinama širom grada. Sređuje se i obala Lima. U prvom krugu, Javno preduzeće za uređenje i razvoj građevisnkog zemljišta Priboj, pokosilo je travu duž obale Lima, od betonskog do žicanog mosta, a u planu je i sređivanje ostatka obale, kao i uređenje staze pored Lima u Starom Priboju.

Prethodnih godina, dekorativnim sezonskim cvećem se uređivao i park pored dvorane, ali, obzirom da je ranije iskustvo pokazalo da cveće ne uspeva na ovoj površini u parku, a najčešće zbog nesavesnih posetilaca koji se u cveću igraju i uglavnom  ga cupaju, u Javnom preduzeću za uređenje i razvoj građevisnkog zemljišta Priboj, ističu da će ove godine osmisliti neki drugi sadrzaj koji će krasiti jedno od najlepših, a svakako najzelenijih mesta u gradu.

PP Media