Da li će se u Prijepolju istovremeno čistiti sneg i krpiti rupe?

Prijepolje – Vožnja gradskim ulicama Prijepolja, odavno predstavlja opasnost i izazov za vlasnike četvorotočkaša, naravno pod uslovom da kola nisu službena, jer zbog rupa na drumovima oštećenja su gotovo neminovna.

Prijepoljske ulice pune rupa nema ko da krpi, foto: PP Media

Oronule prijepoljske ulice u samom gradu a i prigradskim naseljima, odavno su zrele za ozbiljnu rekonstrukciju, koje nije bilo u gradskom jezgru još od MOSI čiji je grad na Limu bio domaćin pre skoro jedne decenije. Međutim, dok se vlastodršci ne odluče na taj korak, ono što vozači a i svi žitelji Prijepolja čekaju jeste da neko zakrpi udarne rupe, kojih prema oceni mnogih nikada nije bilo više na lokalnim drumovima.

Ipak, ako je suditi po poslednjem tenderu, to se u ovoj godini neće desiti već ostaje za neka bolja vremenana. Naime, propao je i treći pokušaj Opštine da pronađe firmu koja će krpiti rupe na gradskim ulicama.

Očigledno da zbog ranijih “zasluga” lokalnog rukovodstva, nijedna putarska firma nije bila zainteresovana za ovaj posao, pa je tender vredan pet miliona dinara propao po treći put. Naravno, u lokalnoj samoupravi su optimisti, raspisaće novu javnu nabavku a “krivca” za neuspeli tender vide u povećanju cena građaveniskog materijala.

Rupe, neizostavni dekor prijepoljskih ulica, foto: PP Media

Građani Prijepolja sa nevericom u šali komentarišu, da bi rupe na putevima možda mogle da se asfaltiraju ujedno kada i počne zimsko održavanje, kako kažu sve o jednom trošku zbog uštede u budžetu, koji se inače troši samo za plate nameštenika i probrane javne nabavke.  

Jer, kako drugačije objasniti podatak da je za prvih pola godine procenat izvršenja budžeta svega oko 30%, što prema oceni mnogih predstavlja sliku i priliku rada režima na vlasti.

PP Media