Da li sledi novo “tumbanje” vlasti u Novoj Varoši

Devet odbornika Skupštine oštine Nova Varoš podnelo je zahtev za sazivanje sednice gde će se na dnevnom redu naći jedna tačka i to za razrešenje predsednika skupštine opštine Nikole Jelića. Podnosioci zahteva su Ivan Mladenović (SNS), Radojko Stojković(SNS), Dejan Vojinović (SNS), Goran Kolašinac (SNS), Slaviša Purić (DS), Ljubiša Nedović (DS), Zoran Subotić (DS), Vesna Čkonjević (samostalni odbornik) i Rade Raketić (Dveri).

U obrazloženju se navodi da odbornici i odborničke grupe nemaju minimum uslova za rad i funkcionisanje a za to najveću odgovornost, prema njihovim rečima, snosi predsednik skupštine pa zbog toga smatraju da više nije dostojan da obavlja tu odgovornu funkciju.

Spisak odbornika koji traže smenu predsednika SO Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs

Predsednik skupštine Nova Varoš Nikola Jelić izjavio je da je prošle nedelje sazvao sve šefove odborničkih klubova oko sazivanja redovne sednice i niko od šefova nije imao primedbu.

„Nakon tri dana nekoliko odbornika potpisalu su zahtev za sazivanje sednice i to prvo četri odbornika iz SNS, dva iz DS, jedan samostalni odbornik i jedan odbornik Dveri. Smatram da je razlog što traže moju smenu, odluka za iseljenje odbora iz prostorija, iako skupština nema ništa sa tim. Prva stranka koje se iselila je SNS iako je najveća, a odbori koji imaju jednog člana se bune”, navodi on.

Jelić smatra da je ovo jedna neuspela organizacija puča, pogotovu za ova tri odbornika SNS, koja su mimo dogovora Glavnog odbora i poverenika Krsta Janjuševića doneli ovakvu odluku, a verovatno u cilju da napuste stranku.

Inače, problem je što se Srpska napredna stranka u opštini Nova Varoš, po svemu sudeći, podelila na dve suprostavljene struje.
Izvor: GZS i PP Media

One thought on “Da li sledi novo “tumbanje” vlasti u Novoj Varoši

  • Milenko

    on

    Samostalni odbornik!!! Hahahhahha! Je li to ona koja nije htela sa SNSom u koaliciju?! A sad hoce?! Cirkus!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *