Delovi za Španske vozove proizvodiće se u Priboju

Kompanija „Refisa“ iz Španije, koja se bavi proizvodnjom poliesterskih elemenata za vozove, otvoriće fabriku u krugu korporacije FAP iz Priboja.
Kako je potvrđeno, „Refisa“ će poslovati u sastavu tek osnovane Slobodne zone Priboj i postati njen prvi korisnik. Ugovor o ovoj investiciji biće potpisan sledeće nedelje, a Španci su najavili da će u posao krenuti sa 50 radnika, uz obećanje da bi najkasnije za dve godine broj zaposlenih bio udvostručen. Deo kadra koji će biti angažovan u startu već je prošao obuku u Španiji.
U jednom od pogona FAP-a, koji će uskoro biti adaptiran, a u januaru i opremljen mašinama, izrađivaće se poliesterske maske za vozove i enterijer za kupee i hodnike. Proizvodni program namenjen je španskim železnicama i izvozu u Rusiju.
U susret potpisivanju ugovora u Priboju se privode kraju radovi na izgradnji novog, tri kilometra dugog prilaznog puta Slobodnoj zoni, koju sa 53 miliona dinara finansira država. Prema informacijama iz Priboja, o otvaranju fabrika pregovara se sa još tri kompanije iz Nemačke, Španije i BiH čiji delokrug posla je proizvodnja automobilskih delova.
PP Media