Delta fondacija – Zasad za budućnost

Projekat podrške inicijativa na bazi socijalnog preduzetništva sa ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje u Srbiji i zapošljavanja teže zapošljivih kategorija stanovništva.
Delta Holding i Delta Fondacija, u saradnji sa Trag fondacijom, raspisuju novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz projekat „Zasad za budućnost“. Ukupno 18 miliona dinara biće donirano socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji će biti otvoren od 23. novembra do 18. decembra 2015. godine.
Potencijalni aplikanti treba da budu socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge i fondacije), registrovani na teritoriji Republike Srbije uz godinu dana iskustva u oblasti poljoprivrede.
Projekti sa kojima se potencijalni aplikanti prijavljuju treba da budu usmereni na unapređenje primarne i/ili sekundarne poljoprivredne proizvodnje u tri poljoprivrede oblasti: povrtarstvo, uzgoj svinja i voćarstvo. Primarna proizvodnja podrzumeva uzgoj svinja kao i voća i povrća na otvorenim poljima i/ili u plastenicima/staklenicima i obavezni plasman poljoprivrednih proizvoda radi sticanja prihoda i/ili profita koji će biti usmeren na rešavanje nekog od socijalnih problema lokalne društvene zajednice. Pored primarne poljoprivredne proizvodnje aplikanti se mogu javiti sa idejama za pokretanje ili unapređenje sekundarne poljoprivredne proizvodnje (npr. proizvodnja ajvara, voćnih sokova, proizvodnja i plasman finalnih proizvoda od voća i povrća, itd).
Posebno naglašavamo da je neophodno završiti projektne aktivnosti i ostvariti rezultate do 17. februara 2017. godine.
Vrednost pojedinačnih grantova je od 240.000 do 1.800.000 dinara. Projekti koji konkurišu treba da budu usmereni na razvoj poljoprivrede kroz uzgoj svinja, voćarstvo i povrtarstvo u primarnoj i sekundarnoj proizvodnji.
Rok za podnošenje projektnih ideja je 18. decembar 2015. godine.
PP Media