Devedeset godina novina u Prijepolju – izdavački podvig lista “Polimlje”

Prijepolje- Povodom obeležavanja velikog jubileja 90 godina novina u Prijepolju, list “Polimlje” je priredio jedinstven štampani almanah na 100 strana, čija promocija će biti upriličena u utorak  1. februara u Biblioteci “Vuk Karadžić” u 17:30 časova.

Ustupljena fotografija,G.Reković

U najavi jubileja, redakcija lista “Polimlje” je naglasila da je ova kapitalna publikacija  ustvari istorija ne samo novina i dometa novinarstva na ovim prostorima tokom devet decenija u Prijepolju, nego istovremeno i istorija ovog kraja, jer su na stranicama fotografije, priče, informacije koje ilustruju događaje kroz ovaj dug period, zabeležene u  novinama  koje su menjale  ime: “Sandžak”, “Raška”, “Novi Sandžak” pre Drugog svetskog rata, a od marta 1952. “Glas Polimlja” i “Polimlje”.

Da bi ovaj nesvakidašnji vremeplov i antologijski almanah ukrasio jubilej, mala ali uporna i puna entuzijazma redakcija “Polimlja” je čuvajući tradiciju u teškim vremenima za lokalne štampane medije, izdigla se iznad svih problema i “prelistala” više od 30.000 stranica novinske arhive  od 1932. do 2021.godine, probrala i editovala 1.000 fotografija, naslovnih strana i najzanimljivijih autentičnih događaja koje su obeležile 90 proteklih godina u Prijepolju.

Kompletan tiraž štampanog almanaha biće podeljen čitaocima besplatno, zahvaljujući činjenici da je Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije podržalo ovu ideju i finansijski pomoglo realizaciju ovog jedinstvenog projekta lista “Polimlje”.

PP Media