Devojčica iz Nove Varoši, čiji je nestanak prijavljen policiji oglasila se na fejsbuku: Živa sam, zdrava i na bezbednom

Nova Varoš – Prijepoljska policija traga za maloletnom Ivanom Đ. iz okoline Nove Varoši, čiji je nestanak policiji porodica prijavila u četvrtak. Ovu informaciju potvrdila je poportparolka PU Prijepolje Tatjana Babić.

Nestala Ivana Đ. iz okoline Nove Varoši

Prema objavama sa društvenih mreža, reč je o 17-godišnjoj učenici srednje poljoprivredne škole u Požegi.

Međutim u gradu podno Zlatara pročula se informacija da je  maloletna devojčica pobegla od kuće, sa izvesnom svotom novca, kod dečka koji je dosta stariji od nje te da je njen nestanak prijavila sestra. Na društvenoj mreži fejsbuk Ivana Đ. oglasila se jutros statusom da nije nestala, već da  je “SOS služba za nasilje  nad decom” sklonila na bezbedno, jer je trpela nasilje od oca.

– Ja nisam nestala mene je odvela sos služba za nasilje nad decom zato što me je otac maltretirao pa su me sklonili na bezbedno živa i zdrava sam – stoji u postu objavljenom jutros na profilu Ivane Đ.

Iz novovaroškog Centra za socijalni rad kažu da SOS služba nije primila nikakvu prijavu za nasilje nad decom, pa osnovano sumnjaju u istinitost posta koji je Ivana Đ. objavila na društvenim mrežama.

– Služba SOS telefona kada primi prijavu za nasilje, istu prosleđuje nadležnom Centru za socijalni rad i Policijskoj upravu, a mi takvu prijavu od SOS službe nismo dobili. Kontaktirali smo i kordintorku službe SOS telefona i rečeno nam je da nikakve prijave za nasilje nije bilo, niti se imenovana obraćala njima. Sve i da se obratila oni nemaju mogućnost bilo kakvog smeštaja već samo isključivo prijavu prosleđuju nadležnim institucijama – kazala je direktorica Jelena Leković direktorica Centra za socijalni rad u Novoj Varoši.

PP Media