Đukić Dejanovićeva sa direktorima škola o prevenciji nasilja u Prijepolju

Prijepolje – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović sastala se u Prijepolju sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove, sa kojima je razgovarala o prevenciji nasilja, funkcionisanju ustanova i organizaciji obrazovno-vaspitnog rada.

Foto: A.Rovčanin

Ministarka je poručila da je važno da se čuje njihovo mišljenje o svim važnim temama.

„Na istoj smo strani. Mi smo tim i naš zajednički cilj i svrha našeg delovanja je dobrobit dece i učenika“, rekla je Đukić Dejanovićeva.

Podsetila da je Ministarstvo prosvete, kada je reč o oblasti zaštite od nasilja, paralelno radilo na unapređivanju zakonske i podzakonske regulative u oblasti zaštite od nasilja i jačanju vaspitne uloge ustanova, kroz razvijanje i realizaciju preventivnih programa.

Ministarka je dodala da se u okviru realizacije aktivnosti Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, Institut za mentalno zdravlje i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizuju obuku prosvetnih savetnika „Unapređivanje kompetencija zaposlenih u sistemu obrazovanja u oblasti zaštite mentalnog zdravlja mladih“. 

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, foto: A.Rovčanin

„Ovo je obuka kojom se jačaju sopstveni kapaciteti, ali i kapaciteti škola. Tim programom savetnici će nastaviti da obučavaju zaposlene u školama kako bi blagovremeno prepoznali i reagovali na određenu situaciju“, istakla je Đukić Dejanovićeva.

Poručila je da će biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja i započeti projekti i programi u obrazovanju.

PP Media