Donacija medicinske opreme stigla iz Turske u Prijepolje

Prijepoljskom zdravstvu u subotu je isporučena medicinska oprema vredna 30 hiljada evra, koju su donatori iz udruženja “Bosna Sandžak” iz Turske poslali u grad na Limu s ciljem da se olakša  borba protiv koronavirusa.

Donacija medicinske opreme vredna 30 hiljada evra stigla iz Turske, foto: A.Rovčanin


Reč je o hirurškim maskama, higijenskim sredstvima, medicinskim i drugim aparatima koji su dostavljeni Domu zdravlja i Opštoj bolnici. Zvaničnici lokalne samouprave i zdravstvenih ustanova su prilikom prijema donacije istakli da će ona puno značiti u borbi protiv pandemije COVID-19 .

– Pomoć je stigla u pravi čas. Situacija je izuzetno teška, ali možemo reći i dalje pod kontrolom. Dobili smo pomoć u vidu hirurških maski, higijenskim sredstvima, medicinskim i drugim aparatima koji će pomoći u radu našim medicinskim radnicima. Reč je o potrošnom, a izuzetno važnom materijalu, tako da ova donacija je od velikog značaja za sve nas – kazala je dr Olivera Rovačnin, zamenica direktora Doma zdravlja u Prijepolju.

Zamenica direktora Doma zdravlja dr Olivera Rovčanin i zamenik predsednika opštine Esad Hodžić, foto: A.Rovčanin

Međutim, ovo nije prva ovakva donacija, jer u Prijepolje u doba epidemije korona vrusa stigala velika pomoć i od Tursko-srpskog poslovnog saveta.

– Radi se o velikoj količini medicinske opreme, tako da ćemo je osim u zdravstvenim raspodeliti i u školskim i verskim ustanovama. Iskreno se nadamo da ćemo uspeti da se izborimo sa ovim nevidljivim neprijateljem i da donacije više neće biti potrebne, ali sam siguran da će svi naši ljudi koji žive širom Evrope i sveta opet biti tu za nas, ukoliko dođe do dodatnog pogoršanja situacije – istakao je Esad Hodžić, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Zbog povećanog broja pregleda ispred kovid ambulante u Prijepolju nedavno je postavljena tenda, kako bi pacijenti koji čekaju na pregled bili zaštićeni od kiše.

Rina i PP Media