Donacija preduzeća “Avdić” laboratoriji Doma zdravlja

Nova Varoš – Fiko Avdić, vlasnik preduzeća “Avdić”, poklonio je Domu zdravlja u Novoj Varoši deo medicinske opreme koja se koristi u radu laboratorijske službe. Reč je o modernoj centrifugi poznatog nemačkog proizvođača, a njena vrednost na tržištu procenjuje se na oko 300.000 dinara.

Proizvodni pogon preduzeća Avdić, foto: A.Rovčanin

-Ulaganje u zdravstvo, posebno u doba korone, obaveza je svih nas koji smo u mogućnosti da doprinesemo u oblasti zaštite zdravlja stanovništva. Ovaj aparat je skromni dar naše porodične kompanije, koja zapošljava 150 ljudi. Svima njima, kao i svim drugim našim sugrađanima je upravo lokalni Dom zdravlja prva stepenica u lečenju.Zato moramo osluškivati potrebe ove ustanove kako bismo svi zajedno mogli računati na viši nivo zdravstvene usluge – kaže za “Varoške novine” Fiko Avdić, vlasnik kompanije koja se, osim trgovinom na veliko i malo, bavi i proizvodnjom konditorskih proizvoda.

Sa godišnjim prometom od preko milijardu dinara, prošlog proleća, ova novovaroška firma svrstala se u red 100 najboljih “malih” preduzeća u Srbiji. Većinski je izvozno orijentisana, a osim u zemljama Evrope i Azije, od nedavno se “slatki” proizvodni program “Avdića” može naći i na američkom tržištu.

-Mi smo pre svega društveno odgovorna kompanija, koja je partner i sa državom i sa lokalnom samoupravom. I jedni i drugi su nam pomogli da unapredimo biznis i postanemo jedni od najuspešnijih. Zato je najmanje što možemo da uradimo je da ovakvim i većim donacijama pomažemo gradu u kojem živimo i radimo. Zdravlje je najpreče i zato već pripremamo još jednu donaciju za službu laboratorije. Reč je o savremenom mikroskopu, frižideru za uzorke i reagense i stolicama za zaposlene – najavljuje Avdić.

Načelnica Službe laboratorije dr Dželadina Velinov pojašnjava da je donirana centrifuga aparat bez koga ne može da funkcioniše ni jedna laboratorijska jedinica.

-Zahvaljujući ovom vrednom poklonu , povećava se kapacitet i efikasnost u radu. Što znači da ćemo veći broj uzoraka u znatno kraćem vremenskom periodu moći da analiziramo i obradimo. Naši pacijenti će manje čekati na rezultate, a generalno će se povećati kvalitet zdravstvene zaštite stanovništva – ističe doktorka Velinov, izražavajući veliku zahvalnost darodavcu.

Varoške novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *