Druga faza uređenja izletišta Ravni u punom jeku

Prijepolje – Direktor Tursitičke organizacije Regije zapadna Srbija Miroslav Rađen i direktorka Tursitičke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić, obišli su radove na uređenju izletišta Ravni nadomak Prijepolja.

Idejno rešenje izletišta Ravni

Druga faza radova, koja predviđa izgradnju mokrih čovora muških i ženskih, potom postavljanje devet pečuraka, izgradnju drvenih nadstrešnica sa klupama, postavljanje četiri betonska roštilja, plastične cisterne za vodu i septičke jame, počela je krajem avgusta. Posao vredan 3,8 miliona dinara poveren je prijepoljskoj firmi “Jonović gradnja”.

Uređenje izletišta Ravni realizuje se u okviru projekta unapređenja turističke ponude Regije zapadna Srbija uvođenjem dodatnih sadržaja i uređenjem ambijentalnih celina, koji finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

– U svakoj destinaciji Regije zapadna Srbija uredićemo turističku infrastrukturu u skladu sa predlogom koji su nam dostavile lokalne turističke organizacije. Poznato mi je da je izletište Ravni nekada bilo omiljeno  kod Prijepoljaca, nadam se da će to ponovo biti kada ga uredimo i kada se tu budu održavale manifestacije – kazao je direktor Tursitičke organizacije Regije zapadna Srbija Miroslav Rađen i izlazio zadovoljstvo kako teku radovi.

Foto: A.Rovčanin

Neimari firme “Jonović gradnja” privode kraju izgradnju mokrih čvorova. Iz ove firme poručuju da će ispoštovati ugovorene obaveze te da će posao završiti u predviđenom roku.

– Značajan deo posla mi smo već završili.Izgradnja mokrih čvorova bila je zahtevna ali to privodimo kraju. Sledi postavljanje cisterne za vodu,  devet pečuraka, četiri betonska roštilja i izgradnja nadstrešnica sa klupama – ističe Senad Jonović vlasnik firme “Jonović gradnja”.

Kada prostor bude priveden nameni, primarni zadatak Turstičke organizacije Prijepolje biće da reši način održavanja izletišta Ravni, kako ne bi dolazilo do gomilanja smeće.

– U poslednje vreme susrećemo se sa velikim problemima urušavanja lokaliteta i odlaganja smeća. Mi nismo nadležni da čistimo turističke lokalitete  i da ih održavamo. U narednom periodu moramo zajedno sa lokalnom samoupravom da nađemo rešenje ko će upravljati lokalitetima i starati se o njima, kako ne bi dolazilo do gomilanja smeća i raznog otpada na izletištima – ističe direktorka Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.

Prva faza uređenja izletišta Ravni završena je 2019. godine, nakon čega se stalo sa radovima zbog pandemije korona virusa. Završetak druge faze radova predviđen je početkom novembra.

PP Media