Država će finansirati izgradnju vodovodnog sistema u Božetićima

Nova Varoš – Projekat izgradnje vodovoda započela je lokalnma samouprava u Novoj Varoši, a završiće Ministarstvo poljoprivrede, koje je obezbedilo 70 do 80 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Resorni ministar Branimir Nedimović prilikom posete ove opštine, naglasio je da su 40 godina meštani čekali na vodovod, i da će konačno ove godine biti izgrađen.

„Mislim da je to najviše što možemo uraditi u ovom trenutku“, kazao je Nedimović i dodao da Božetići imaju ozbiljan poljoprivredni potencijal.

„Bez stočarstva nema ni poljoprivrede, bilo da je reč ovcama ili kravama, svako grlo je jedna mala fabrika“, i istakao da očekuje povoljnu godinu što se tiče roda maline, cena „crvenog zlata” biće dobra, a takođe su i dobre prilike na tržištu.

Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš rekao je da će država pomoći ovaj projekat u vrednosti 140 miliona dinara, koji su pokrenuli iz budžeta lokalne samouprave sopstvenim snagama.

„Ono što nam je veliki vetar u leđa je to što je ministar rekao da će nam pomoći ove godine sa 30, a na proleće sa 40 miliona dinara. To je itekako značajno za novovaroški budžet i za projekat cevovoda Trudovačkog vrela do Briježnja u dužini od šest i po, sedam i siguran sam da će nam to mnogo pomoći”, kazao je Vasiljević.

Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Prema njegovim rečima iduće godine brže i lakše će biti odrađena sekundarnu mreža, jer je to plan ove lokalne samouprave, da svi domaćini ovog kraja iduće godine na jesen dobiju čistu, bistru vodu pred svojim domaćinstvima.

„Ovde je u planu da se radi deo lokalnih puteva iz budžeta naše opštine, makadamski putevi svi koji su oštećeni tokom ove duge zime u ovoj mesnoj zajednici biće popravljeni. Uradili smo mnogo toga na rekonstrukciji rasvete, svi drveni stubovi su zamenjeni betonskim banderama, ove godine negde oko 500 betonskih bandera i stubova je promenjeno na području Mesne zajednice Božetića i ono što je najvažnije je Vodovod i poneki krak asfalta, to je ono što njima treba i van toga mi smo živog novca svake godine u budžetu ozdvojili negde oko 16 miliona za sve priključne mašine, aparate i opremu vezanu za sva ova naša domaćistva”, zaključio je predsednik ove opštine.

GZS i PP Media