Državna sekretarka u ministarstvu poljoprivrede Danijela Mirjanić posetila Prijepolje

Prijepolje – Državna sekretarka u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danijela Mirjanić, posetila je Prijepolje kako bi sa opštinskim funkcionerima i lokalnim poljoprivrednicima razgovarala o aktuelnim pitanjima u sektoru poljoprivrede. Središnja tema razgovora bila je pitanje subvencija koje država pruža poljoprivrednicima kako bi podržala razvoj ruralnih područja i unapredila poljoprivrednu proizvodnju.

Foto: A.Rovčanin

Razgovor je okupio predstavnike različitih sektora poljoprivrede u Prijepolju, uključujući stočare, voćare i ratare. Državna sekretarka Mirjanić istakla je važnost dijaloga između državnih institucija i poljoprivrednih zajednica kako bi se bolje razumele potrebe i izazovi s kojima se poljoprivrednici suočavaju. Ona je naglasila da će agrarni budžet u 2024. godini biti rekordan i znatno uvećan u odnosu na ovu godinu.

Jedno od ključnih pitanja bila su sredstva koja se dodeljuju u okviru subvencija i način na koji se ta sredstva mogu efikasno iskoristiti za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Državna sekretarka Mirjanić naglasila je da ministarstvo poljoprivrede aktivno radi na poboljšanju sistema subvencija kako bi se obezbedilo da sredstva stignu do onih kojima su najpotrebnija.

Foto: A.Rovčanin

– Želimo čuti vaše sugestije i primedbe kako bismo zajedno radili na unapređenju sistema subvencija. Cilj nam je pružiti podršku poljoprivrednicima i podsticati održivi razvoj ruralnih područja – istakla je Mirjanić tokom sastanka.

Poljoprivrednici su tokom razgovora izneli svoje specifične izazove, uključujući problem pristupa eagraru, potrebu za modernizacijom opreme i infrastrukture, kao i pitanje tržišta i plasmana poljoprivrednih proizvoda.

Foto: A.Rovčanin

Državna sekretarka Mirjanić obećala je da će preneti njihove primedbe i predloge relevantnim institucijama kako bi se pronašla rešenja koja će podržati razvoj poljoprivrede u ovom regionu.

Ovaj susret predstavlja korak napred ka uspostavljanju održivije poljoprivredne politike koja će odražavati stvarne potrebe i izazove lokalnih poljoprivrednika.

PP Media