Dva kandidata u trci za direktorskom foteljom škole u Brodarevu

Brodarevo – Na nedavno završenom konkursu, za izbor direktora Osnovne škole “Svetozar Marković” u Brodarevu stigle su prijave dva kandidata saznaje “PP Media”. Komisija zadužena za sprovođenje konkursa proveriće da li su kandidature zainteresovanih kandidata kompletne, potom sledi glasanje nastavničkog veća a onda i školskog odbora, na kraju konačnu reč o izabranom kandidatu daje resorni ministar Branko Ružić.

Foto: TV 5

Škola u Brodarevu ima mnogo nerešenih problema, a neki od njih nedavno su isplivali na videlo. Tri člana školskog odbora, krajem prošle godine, obratila su se za pomoć lokalnoj samoupravi i ukazala na nezakonitosti u radu ovog tela. Opštinsko veće je dobijene informacije prosledilo Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi u Užicu, i upoznalo ih sa problemima u funkcionisanju ove obrazovne ustanove.

Žitelji brodarevskog kraja, čija deca pohađaju školu, smatraju da su se problemi minulih godina u ovoj obrazovnoj ustanovi samo gomilali zbog lošeg odnosa na relaciji rukovodstvo škole – lokalna samouprava.

Oni se nadaju, da će budući školski menadžment imati razumevanja za potrebe đaka, te da će pronaći način da otvori vrata fiskulturne sale koja godinama nova stoje zakatančena.

Početak aprila, krajnji je rok kada bi trebalo da bude doneta odluka, ko će tokom naredne četiri godine sedeti u direktorskoj fotelji škole u Brodarevu.

PP Media