Dvodnevnim koncertima KUD Doma kulture „Jovan Tomić“ obeležio dve decenije postojanja

Nova Varoš – Dvodnevnim koncertima Kulturno-umetničko društvo Doma kulture „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši obeležilo je 20 godina postojanja i uspešnog rada.

Foto: A.Rovčanin

U nikad punijoj sali Doma kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši, tražilo se mesto više. U želji da svojim sugrađanima prirede veče za pamćenje a sve povodom proslave dve decenije postojanja i uspešnog rada, na sceni je nastupilo  preko 200 igrača KUD-a, raspoređenih u tri grupe – školu folklora, dečiji i prvi ansambl kao i ženska pevačka – etno grupa. 

Članovi prvog ansambla premijerno su izveli koreografiju „Igre iz okoline Raške“, dok je nekoliko polaznika prve i druge generacije od osnivanja ansambla 2004. godine zaigralo na sceni sprektakularnu „Vranjansku svitu“.

Foto: A.Rovčanin

-Veterani su sinoć došli nakon 12,13 godina. Imali smo jednu probu od 18h do 23h i za svega par sati uspeli su da se uigraju i vrate u vreme kada su intenzivno igrali- objašnjava Mišo Stojić, koreograf ansambla.

Zadovoljstvo je okupiti se povodom ovako značajnog jubileja, zaigrati pred svojim sugrađanima i podeliti sa njima radost i ljubav prema našim tradicionalnim narodnim igrama, ističu članovi KUD-a.

Foto: A.Rovčanin

-Mnogo nam je drago jer je publika zadovoljna nastupom a nama je još draže jer smo se svi okupili uprkos svim obavezama i uhvatili zajedno za ruke da odigramo jer je folklor takva aktivnost. Iako smo imali samo jednu probu, uspeli smo da uvežbamo koreografiju- kaže Haris Bašović, član KUD DK Jovan Tomić

U proslavi jubileja učestvovao je i višestruko nagrađivani majstor frule, Novovarošanin Darko Prelića.

KUD je najaktivnija i najbrojnija sekcija Doma kulture. Kroz Društvo je za protekle dve decenije prošlo više od 2.000 članova. To je podstrek više da lokalna samouprava svesrdno pomaže rad Doma kulture i onih koje ova ustanova okuplja.

Foto: A.Rovčanin

-Ova deca nisu ostavila nikog ravnodušnim u publici. Oni su zaslužili maksimalnu podršku i naše opštine i svih građana.  Ponosan sam na to što sam u periodu dvadeset godina njihovog postojanja, osam godina na čelu opštine i verujem da sam doprineo kvalitetu njihovog rada pa i opstanka. Iako je dosta stvari u politici neizdrživo, ovo me motiviše da nastavim da se borim. Obezbedili smo neke uslove u sali kojoj su nastupili a ono što je naš sledeći zadatak, a to je da pomognemo i neko njihovo putovanje u inostranstvo kojeg nažalost, skorije nije bilo – poručuje Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

PP Media