Epidemiološka situacija u Prijepolju i dalje je nestabilna, počela rekonstrukcija nove kovid ambulante

Prijepolje – Epidemiološka situacija u opštini Prijepolje je veoma nepovoljna, u poslednjih mesec dana na dnevnom nivou kovid pozitivno je od 10 do 25 pacijenata, rekao je epidemiolog dr Izet Đurđević dodajući da broj prvih pregleda se drži na 30 što je bio najveći broj u julskom talasu.

Zasedao Štab za vanredne situacije, foto: A.Rovčanin

„Broj obolelih je bio najveći pre dve sedmice, dok je prošla bila u blagom padu i nadam se da će se taj trend nastaviti u koliko se građani budu pridržavali preventivnih mera. Na teritoriji cele opštine ima zaraženih i mogli bi sereći da među nosiocima virusa ima od 1.000 do 1.500 lica”, kazao je Đurđević.

Epidemiolog dr. Izet Đurđević, foto: A.Rovčanin

Zbog ozbiljne situacija sa kovid virusom, većeg broja pacijenata koji dolaze na preglede, opština Prijepolje je uvidela da je potrebno obezbediti im pristojan tretman.

„Napravićemo kovid ambulantu koja će biti fizički nezavisna od Doma zdravlja gde će biti čekaonica i dve ordinacije, što će omogućiti brži i efikasniji rad po pitanju prijema i obrade pacijenata. Juče smo krenuli sa renoviranjem tog prostora, i novi rengen aparat će se nalaziti tamo. Na insistiranje direktora Doma zdravlja, ministarstvo je opredelilo sredstva i on je sinoć dopremljen. Inače, radovi su počeli zahvaljujući brojnim privrednicima a pozivamo i druge koji su u mogućnosti da pomognu. Na Štabu smo doneli odluku da lokalna samouprava izdvoji do 600.000 dinara što će biti dovoljno da se kovid centar prilagodi potrebi pacijenata”, kazao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

GZS i PP Media