Episkop Atanasije poziva verni narod Eparhije mileševske na molitvenu borbu protiv pandemije

Priejpolje – Saopštenje Episkopa Atanasija koje se nalazi na sajtu Eparhije Mileševske poziv je vernom narodu na molitvenu borbu protiv pandemije, prenosimo celosti:

„Braćo i sestre, dragi narode Eparhije mileševske,

Кada čujete glas zvona sa naših hramova, pozivamo vas da svoje misli i osećanja pridružite rečima ove molitve Njagove Svetosti Patrijarha rumunskog g. Danila, napisane za našu borbu protiv ljudskog neprijatelja – virusa korona:

„Gospode, Bože naš, koji si bogat milosrđem i mudrim promislom upravljaš našim životom, usliši našu molitvu, primi naše pokajanje za naše grehe, zaustavi novu zaraznu bolest (novu epidemiju), kao što si jednom prestao da kažnjavaš narod u vreme cara Davida.

Ti koji si Lekar duša i tela naših, podari oporavak bolesnima, podižući ih hitro sa odra patnje kako bi mogli da proslavljaju Tebe, našeg Milostivog Spasitelja, a zaštiti zdrave od bilo koje bolesti.

Blagoslovi, Gospode, ojačaj i zaštiti svojom blagodaću sve one koji se čovekoljubljem i žrtvovanjem staraju o bolesnima u njihovim domovima ili u bolnicama.

Ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči nas da cenimo život i zdravlje kao Tvoje darove.

Daj nam, Bože, svoj mir i ispuni naša srca čvrstom verom u Tvoju zaštitu, nadom u Tvoju podršku i ljubavlju prema Tebi i prema bližnjemu.

Jer si Ti Bog koji miluje i spasava nas, i Tebi slavu uznosimo: Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.“

Uz ovu molitvu možete izgovarate i druge molitve koje budu izlazile iz vaših srca“, navodi u saopštenju.

PP Media i GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *